*Nettavisen* Sport.

- Helt uaktuelt å spille kamp mellom U21- og A-landslaget

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Toppfotballsjefen legger lokk på diskusjonen.

10.06.13 13:59

Det norske U21-landslaget har for lengst vunnet hjertene til det norske folk.

Tor Ole Skulleruds menn kvalifiserte seg ikke bare for U21-EM som ett av syv europeiske land, de har også bitt skikkelig fra seg i EM-sluttspillet.

Med uavgjort mot Israel og seier mot England er de norske gutta så godt som klare for EM-semifinale før den siste gruppekampen spilles tirsdag.

- Helt uaktuelt
I samme takt har A-landslaget levert den ene skuffende prestasjonen etter den andre.

Det har ført til den smått uvanlige diskusjonen om U21-landslaget faktisk er bedre enn A-landslaget.

Mange har derfor etterlyst en treningskamp mellom A og U21, men det kommer ikke til å skje. Toppfotballsjef Nils Johan Semb er for tiden i Israel med U21-landslaget, og avfeier hele diskusjonen på denne måten:

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er helt uaktuelt å spille kamp mellom U21- og A-landslaget. Vi har ikke internasjonale datoer å ta av, heller. Vi har ikke noen tradisjon for å spille slike kamper, så det er helt uaktuelt, sier Semb til Nettavisen.

- Usikker på sportslig verdi
Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, er hakket mer åpen for forslaget, men stiller visse kriterier for å få gjennomført det.

- Hvis trenerne på både A- og U21-landslaget ønsker det, og toppfotballsjefen ønsker det, er det ikke noe problem. Det er ikke vanskelig å arrangere det, sier Siem til Nettavisen.

- Det hadde kanskje gitt noen tiltrengte kroner i NFF-kassa, også?

- Vi hadde ikke sett på det som noe kommersielt, men heller en gøy greie internt. Men om det har sportslig verdi, er jeg usikker på. Men dette må Semb svare på, sier Siem.

Og ifølge Semb er det helt uaktuelt.

Dermed må det bli med spekulasjonene for dem som mener U21-landslaget hadde vunnet en slik kamp.

LES OGSÅ: Tror U21-gutta kommer til å vasse i tilbud

Både A- og U21-landslaget skal i aksjon allerede tirsdag. U21-landslaget spiller mot Italia klokken 18, mens A-landslaget møter Makedonia på Ullevaal klokken 19.

Begge kampene kan du følge i vårt livesenter NaLive.

P.S: NFF tar grep for å få folk til Ullevaal tirsdag. Første omgang av U21-landslagets kamp mot Italia vil bli vist på storskjerm på Ullevaal, mens i andre omgang vil viktige hendelser bli vist fortløpende. Det opplyser forbundet selv på sine nettsider.

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.