RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Helt utrolig av RBK

(FOTO: Gorm Kallestad/Scanpix)
Sist oppdatert:
Arild Stavrum er sjokkert over Rosenborgs timing.

Dagen etter det Karl-Petter Løken karakteriserer som Rosenborgs «kanskje beste prestasjon noensinne», lar trønderne trener Knut Tørum gå. Ekspertkommentator Arild Stavrum er mildt sagt sjokkert.

- Det er et helt fantastisk dårlig tidspunkt de velger, sier 35-åringen oppgitt.

- Jeg kan ikke begripe at de setter seg ned og gjør dette på en dag som denne, rett etter de har stått for en av de største norske klubbprestasjonene i moderne tid. Det er helt utrolig, tordner TV 2-eksperten.

- Burde sittet sesongen ut
Stavrum mener det beste for Trondheims-laget hadde vært å la Tørum sitte sesongen ut, for så å finne en passende erstatter etter sesongslutt.

- De burde sagt det fra starten av: «Treneren skal sitte sesongen ut, så tar vi en evaluering da». På den måten hadde man sluppet kjaset og maset fra media. Når de ikke hentet inn noen ny mann i sommer, så er det for sent å gjøre endringer nå – de som kommer inn nå, kan ikke gjøre noe fra eller til på så kort tid, hevder Stavrum.

Karl-Petter Løken er helt enig med sin ekspertkollega, men mener omstendighetene gjør at det ikke var noen annen utvei.

- Da jeg hørte Tørum uttale seg etter kampen på Åråsen sist søndag, virket det som om det ikke var noen tvil. Men det er litt vemodig at det skjer nå, etter en slik fenomenal prestasjon. Bare så trist at man ikke har fått ut dette potensialet tidligere, sukker den gamle RBK-helten.

Mini har også lang fartstid på Lerkendal, men er likevel ikke enig med Løken, ei heller sin kollega i TV 2. Den fot- og munnrappe nordlendingen synes torsdagens avgang var helt naturlig.

- Slik ting ble, var man nødt til å foreta dette grepet. Man kan alltid diskutere om dette var riktig tidspunkt, men siden Tørum uansett ikke ville være trener dette året, så var det bare tull å la ham fortsette.

Sparker mot styret
Likevel lar den gamle flankespilleren ikke muligheten til å gi et par spark til RBKs nye sportssjef, som med sin uttalelse i Aftenposten i forkant av Chelsea-kampen skapte stor usikkerhet rundt Tørums rolle.

- Han trengte ikke å si det han sa. Alle vet at en trener blir vurdert ut fra resultatene. Samtidig hadde ikke Tørum det som skulle til for å være Rosenborgs trener, legger Mini til.

- Men Tørum ble ansatt av Rosenborgs styre for et år siden. Hvilket ansvar har da styret?

- Styret må helt klart ta selvkritikk i forhold til ansettelsen. Det er ingen tvil om at det er altfor lite fotballkompetanse i fotballstyrene i Norge.

- Enig, sier Arild Stavrum. - Når man ansetter en som hovedtrener, og sparker ham mindre enn ett år senere, så har man ikke gjort god nok jobb ved ansettelsen. Mange klubber, inkludert Rosenborg, har vært veldig dårlige på det området.

Skuffet over konflikthåndtering
Karl Petter Løken er heller ikke imponert over måten RBK-styret har håndtert konflikten mellom Eggen og Tørum.

- De burde ha vært på banen mye tidligere. Eggen og Tørum har det sportslige ansvaret, og når de to ikke fungerer, vil prestasjonene på banen lide under det. Styret burde ha vært mye mer aktive i å løse den konflikten.

Nå håper han at trønderne tenker seg grundig om før ny trener skal ansettes.

- Det må ikke bli slik at spørsmålet om trenerens rolle kommer opp hvert år. Det er ikke sånn Rosenborg skal stå frem, det er i strid med deres prinsipper. Man må ansette en trener med noe i bunn, slik at man er sikker på kontinuitet.

Unison enighet om erstatteren
Alle de ekspertene er i alle fall enige i hvem denne mannen er.

- Trond Sollied, sier de unisont i kor.

- Og får de ikke han, bør de gå for Benny Lennartsson, legger Mini til. - Men uten Trond, eventuelt Benny, bør de tenke noe nytt, en som har helt andre ideer, da må man kanskje skrinlegge Nils Arne Eggens postulater for godt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere