*Nettavisen* Sport.

- Helt vilt, egentlig

Henning Granstad leder poker-VM suverent.

08.07.08 16:25

Etter at samtlige spillere hadde spilt seg gjennom den firedelte dag 1 av pokerens Rolls-Royce-turnering World Series of Poker, the Main Event, var det ingen som kunne måle sjetongstabelen sin mot Granstads.

Nordmannen avsluttet med 242.950 sjetonger og ligger ca 50.000 foran nestemann på listen. På grunn av plassmangel og stor oppslutning spilles den første dagen over fire påfølgende dager, men Granstad er likevel suverent i tet sammenliknet med de beste fra de øvrige dagene.

Mobilen full av meldinger
- Jeg hadde vært fornøyd med 60-70.000, så det her blir litt som om Norge skulle slått Malta 9-0 borte, når man hadde vært godt fornøyd med 2 eller 3-0, sier Granstad entusiastisk til Nettavisen.

- Først tenkte jeg ikke så mye på at jeg ledet turneringen, fordi jeg hadde hatt mye sjetonger lenge. Etter hvert skjønte jeg hvor stort det var da jeg sjekket mobilen på rommet senere og det var over 30 meldinger der og da jeg logget på MSN poppet det opp en hel haug vinduer med gratulasjoner med en gang.

Herlig amerikansk overspilling
Granstad trekker frem en avgjørende hånd fra dag 1 som virkelig satte fart i sjetongbyggingen.

- Jeg hadde rundt 70.000 i sjetonger da snittet lå på 25.000. En stram amerikaner med 50.000 i sjetonger spilte oppe til 2.500 etter at tre hadde limpet. Jeg synte med 88 og vi to gikk til floppen, som kom med 10 8 2. Da lå det omtrent 6.000 i potten og så bydde han 20.000! Jeg gikk selvfølgelig all-in hvorpå han blikksynte og viste opp essepar på hånden. Turn og river ga han ingenting og plutselig spilte jeg med 120.000 i sjetonger.

Etter den hånden brukte Granstad den store stacken sin aktivt til å sette mye press på de andre på bordet og vokste opp til 150.000 sjetonger uten særlig motstand.

- Jeg hadde ikke så mange gode hender, men de gangene jeg hadde bra hender så hadde motstanderen marginalt dårligere og de fikk jeg godt betalt på, oppsummerer Granstad fra sin første spilledag.

Fortsetter kontrollert aggressivt
Onsdag kveld fra klokken 21 norsk tid skal lillestrømlingen på nytt i aksjon og planen er klar.

- Jeg vil gå ut stramt og spille kontrollert aggressivt, så setter jeg press på de andre spillerne etter hvert.

- Jeg har han som er fjerdemann i turneringen på bordet mitt, men jeg sitter med posisjon på han og kan kontrollere spillet mitt etter hva han gjør. Vi kommer nok ikke til å konfrontere hverandre så mye tror jeg.

I tillegg er den kjente pokermatematikeren David Sklansky på bordet til Granstad uten at det vekker nevneverdig bekymring hos nordmannen.

God norsk laginnsats
Det går også bra for mange andre nordmenn i Las Vegas.

- Det er mange jeg kjenner som fortsatt er godt med. Tror nesten 75 prosent av alle nordmennene fortsatt er med til dag 2, som jo er en kjempegod laginnsats.

- I fjor hadde jeg mest etter dag 1 med 72.000, nå er det flere av gutta som har over 70.000 så det lover veldig godt for fortsettelsen.

Jan Olav Sjåvik endte sin økt med 60.000 sjetonger, Stig Rune Kveen spiller på 63.000, Åge Spets endte dag 1a med 35.000, Sigbjørn Rivelsrud 84.000, Sverre Krogh Sundbø 62.000, Thor Hansen 78.000, Sigurd Eskeland har 102.000, ifølge Norsk Pokermagasin.

Dag Martin Mikkelsen spilte natt til mandag og endte med 75.000 i sjetonger. I fjor ledet Mikkelsen turneringen da det var under 100 spillere igjen, men ble slått ut i en monsterduell med vinneren Jerry Yang som var en av de få på bordet hans som dekket Mikkelsen i sjetonger.

Høivold og Lodden ute
Av kjente fjes er Nettavisens blogger, Andreas Høivold, dessverre slått ut. Les om hans tanker i dette blogginnlegget.

Ute er også Norges unge storstjerne, Johnny Lodden

Granstad er sterk i troen på videre suksess og vet hva som må til.

- Det gjelder å ikke ha uglid så vet jeg at jeg kommer til å nå dypt. Jeg har vært i lignende situasjoner i tidligere turneringer og vet hva som gjelder, sier turneringeslederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.