*Nettavisen* Sport.

- Henke-scoring var offside

Foto: SCANPIX

Henrik «Henke» Larsson scoret i avskjedskampen for Helsingborg. - Offside, slår Brann-trener Mons Ivar Mjelde fast.

10.12.06 18:12

HELSINGBORG – BRANN 2-2: Både Helsingborg og Brann var allerede klare for kvartfinalen i Royal League før søndagens kamp.

Men kampen ble likevel en jevnspilt og spennende affære.

Huseklepp scoret igjen
Formspilleren Erik Huseklepp sendte Brann i ledelsen i tidlig i førsteomgang, men hjemmelaget Helsingborg utlignet ved Premier League-aktuelle Luton Shelton etter et kvarters spill.

Drøye fem minutter ut i andreomgang sendte imidlertid Olafur Örn Bjarnason Brann opp i ledelsen igjen etter å ha scoret sikkert fra straffemerket.

Et kvarter før slutt sikret Henke Larsson Helsingborg uavgjort. Supersvensken, som fra 1. januar skal spille for Manchester United, gjorde ingen feil da han ble spilt gjennom alene med keeper.

Men Mons Ivar Mjelde mener Henkes scoring i avskjedskampen aldri burde vært godkjent.

- Jeg synes den scoringen lyser offside lang vei. Men det vet jeg jo ikke for øyeblikket 100 prosent, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

- Stolt over guttene
Han måtte nok en gang stille med et reservepreget mannskap, men var kampen sett under ett fornøyd med ett poeng mot det svenske topplaget.

- Helsingborg er et godt lag. Jeg er fornøyd med uavgjort og synes spillerne gjør en kjempejobb mot Sveriges best lag. Jeg er godt fornøyd med Branns innsats i Royal League, fastslår Mjelde overfor TV Norge.

- Hvordan ser du på Branns videre muligheter i Royal League?

- Vi har kjempegode muligheter. Vi var allerede klar for kvartfinalen før denne kampen, og er nå enda mer klar, for å si det sånn. Nå skal vi ta de nødvendige poengene i Odense vi trenger for å vinne gruppen, så vi får lettere motstand i kvartfinalen, svarer Branns trener.

Branns Ardian Gashi fikk fornyet tillit som hengende spiss i oppgjøret mot Helsinborg. Midtbanespilleren mener Brann leverte en god kamp.

- Vi styrer kampen i førsteomgang og henger bra med. Spesielt har vi god kontroll defensivt. Og at TV Norge nå fikk vist kampen, er jo også positivt, gliser Gashi – og sikter til at Branns kamp mot Odense forrige torsdag ikke ble vist på TV fordi TV Norges fotograf kom for sent til kampen.

- Brann var heldige
TV Norges fotballekspert Ivar Morten Normark mener Brann var svært heldige som fikk med seg poeng fra Sverige.

Den tidligere Tromsø og Aalesund-treneren mener i motsetning til Gashi at rødtrøyene fra Bergen slet med den defensive organiseringen.

- Blant annet spilte Bjørn Dahl under enhver kritikk. Han må reise hjem og trene på pasningene fremover på banen. Helsingborg kjørte over Brann i store deler av andreomgang, mener Normark.

PS: Branns Arnaud Monkam fikk rødt kort etter å ha sett gult for andre gang i løpet av kampen på overtid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.