*Nettavisen* Sport.

- Henning Berg er rett mann

Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX

Supporterne er bekymret for nedrykk, men Lyn-legenden er ikke i tvil om at Henning Berg er rett mann for Oslo-laget.

Etter to og en halv sesong for Lyn, en periode hvor han var både kaptein og visekaptein, har Stefan Gislason vendt nesa sørover til Brøndby. Der ser han et Lyn-lag med store problemer, men han er ikke redd for noe nedrykk, den begredelige starten på høstsesongen til tross.

- Nei, det er jeg ikke, de kommer ikke til å rykke ned.

- De har hatt noen av sine mest sentrale spillere ute, men når Indridi (Sigurdsson), Tommy (Berntsen), Edu og Espen (Hoff) alle er på plass, kommer Lyn til å plukke poeng igjen, lover islendingen.

Nervøse supportere
Det har vært økende misnøye med Henning Berg og Lyn den siste tiden, og spesielt fra supporterhold har det vært etterlyst større intensitet på treningene. «Jeg håper vi ikke rykker ned», skrev Bastion-talsmann Aslak Arntzen etter den begredelige innsatsen mot Odd sist helg. Gislason mener likevel at ting gjøres på riktig måte på Kringsjå.

- Stemningen i klubben var bra da jeg var der, men det vil alltid være noen som er misfornøyde når de ikke får spille.

- Det viktigste da er å gi maks på treningene, og ikke gå rundt og være sur. De skader bare deg selv hvis de ikke gir maks.

- Og klubben, sånn at treningene har blitt dårligere, er det det du mener?

- Nei, ikke akkurat. Jeg synes treningene var gode. Henning Berg er i det hele tatt en mann som vet hva som må til. Han har med seg masse rutine inn i jobben, og har alltid fått spillerne til å yte sitt beste.

- Henning er rett mann til å lede Lyn. Han er en ledertype, han er dyktig, en god motivator. Jeg hadde i det hele tatt en veldig god tid i Lyn, og har bare godt å si om ham, understreker Gislason.

Lillestrøm neste
Lyn står med kun et poeng på sine tre kamper etter sommerferien, og er med det kun sju poeng over nedrykksstreken. Søndag kveld møter de serietoer Lillestrøm, og kampen ser du direkte her på TV 2 Sumo.

Er Berg rett mann for Lyn? Holder Lyn seg i Tippeligaen? Ta debatten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.