*Nettavisen* Sport.

- Henry er best i England

Erik Thorstvedt har vært Canal Plus’ Premier League-ekspert i fire år. Her rangerer han hvilke utlendinger som er best i den engelske ligaen. Si din mening her.

07.01.04 09:11

Den tidligere landslagskeeperen Erik Thorstvedt følger Premier League tett. Ikke bare er han fotballekspert på Canal Plus, Thorstvedt har også en fortid som sisteskanse i Tottenham.

- Det er vel fjerde året på rad jeg er i studio for Canal Plus. Det er utrolig moro, sier Erik Thorstvedt til TV 2 Nettavisen.

Henry den beste

Erik Thorstvedt trengte god betenkningstid da TV 2 Nettavisen ba om hans vurdering angående de ti beste utlendingene i Premier League – akkurat nå.

- De er så mange gode for tiden, sukker Erik Thorstvedt til TV 2 Nettavisen.

Etter grundige analyser og en god dose betenkningstid, kom han frem til at følgende spillere er de beste i Premier League for øyeblikket:

1. Thierry Henry, Arsenal.

- Spillet hans taler for seg selv. Han trenger ikke nærmere presentasjon, mener Erik Thorstvedt.

2. Ruud Van Nistelrooy, Manchester United.

- Han scorer jo på bestilling, både i Premier League og Champions League. Utrolig god avslutter.

3. Patrick Vieira, Arsenal.

- Gjør sjelden feil, og spiller sikkert som banken.

4. Kolo Toure, Arsenal.

- Et røverkjøp, som jeg tror Arsenal fikk for 250.000 pund eller noe. Kan spille både midtbane og i forsvar, er Erik Thorstvedts kommentar.

5. Jay-Jay Okocha, Bolton

- Det er veldig lett å ta med Arsenal-gjengen blant de beste, men Okocha fortjener helt klart en plass blant topp fem. Han har spilt glimrende for Bolton, og ble nylig månedens spiller, mimrer Thorstvedt.

6. Robert Pires, Arsenal.

- Nok en Arsenal-spiller, sukker Thorstvedt.

- Men jeg kunne ikke komme utenom ham på denne listen.

7. Claude Makelele, Chelsea.

- Chelsea har hatt en fantastisk sesong, og eneste grunnen til at de ikke leder, er at Manchester United og Arsenal har hatt en enda mer fantastisk sesong. Makelele har vært svært delaktig i dette, bortsett fra en glipp mot Leeds. Ellers har han vært stabilt god.

8. Harry Kewell, Liverpool.

- Liverpool har ikke hatt noen god sesong, men Kewell er alltid kjekk å se på. Jeg har alltid hatt sansen for Kewell, det skjer liksom noe gøy hver gang han har ballen, sier Erik Thorstvedt.

9. Gaizka Mendieta, Middlesbrough.

- Her går jeg bare ikke etter merittene, Mendieta har hatt en kanonsesong for Boro. Det er ikke tvil om at han fortjener plass på listen, sier Thorstvedt.

10. Antti Niemi, Southampton, og Tim Howard, Manchester United.

- Jeg må jo selvsagt ha med en keeper på listen, og jeg mener disse to har spilt like bra i år. Men skal jeg rangere en foran den andre, må jeg velge Niemi, ettersom han spiller på et dårligere lag. Selv om Niemi har sluppet inn to mål mer enn Howard, ler Erik Thorstvedt.

Ingen nordmenn

Erik Thorstvedt fant ikke plass til noen norske spillere på topp 10-listen.

- Nei, hvem skulle det være? Det er jo ikke så mange igjen nå, sier Thorstvedt.

- Nei, fra spøk til alvor. Skulle noen være i nærheten av listen, måtte det være Claus Lundekvam eller John Arne Riise. Men det er så mange gode utlendinger i England nå, at det skal mye til for dem å nå frem på listen min, forteller Thorstvedt til TV 2 Nettavisen.

- Og Ole Gunnar Solskjær er jo skadet, og har spilt lite i år, kommenterer Canal Plus-eksperten.

Fergie beste manager

Den tidligere England-proffen er ikke i tvil om hvem som er den beste manageren i England.

- Sir Alex Ferguson. Her må vi se på resultater, og det han har gjort i Manchester United er bare fantastisk. Det kan på mange måter sammenliknes med Rosenborg. Han har bygget opp laget fra bunnen av til suksess år etter år.

- Og selv om Ferguson har sine kritikere, er det vanskelig å argumentere mot ham. Han har skapt en utrolig posisjon for Manchester United, sier en imponert Erik Thorstvedt.

Hvem mener du er beste utlending i England? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.