- Henry er verdens beste spiss

Thierry Henry herjet vilt med Liverpool i Arsenals 4-2-seier fredag. Nå skryter Liverpool-manager Gerard Houllier uhemmet av landsmannen.

11.04.04 11:31

Houllier var trener for Henry på det franske U17-landslaget på midten av 90-tallet, og skjønte tidlig at den hurtige spissen kunne bli en verdensstjerne.

- Han hadde hurtighet, teknikk og en fin kombinasjon av styrke og finesse. Det er det svært få som har, sier Houllier om spilleren som senket Liverpool med tre mål fredag.

Thierry havnet nylig på andreplass i to store kåringer av verdens beste spiss, men Houllier mener franskmannen nå er bedre enn både Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, og hans egen Michael Owen.

- Er han verdens beste angriper? Ja, det mener jeg. Jeg liker Ronaldo når han har det rykket. I tillegg er han en god avslutter. Men Henry fortjener tittelen, fortsetter Houllier, som også har rosende ord om Henrys personlighet.

- Han er en veldig fin gutt. Enkelte tror kanskje han er blærete på grunn av måten han feirer målene på, men det stemmer ikke, sier Houllier.

Med sine 25 seriemål innehar Henry toppscorertittelen i Premier League.

Hvem mener du er verdens beste spiss? Si din mening i feltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.