- Henry snytt for scoring

Arsenals Thierry Henry stjal ballen idet Blackburn-keeper Brad Friedel skulle spille ut ballen, men ble avblåst i det han scoret i åpent mål. Feilaktig, ifølge regelverket.

Brad Friedel slapp med skrekken da Thierry Henry stjal ballen fra den amerikanske Blackburn-keeperen 26 minutter inn i lørdagens match. Henry tok ballen mens den var i lufta, uten å være borti Friedel, men ble likevel avblåst av dommer Alan Wiley.

- Dette vil være en fortolkning av dommerne. Ballen er frigjort for spill i det keeperen slipper ballen. Det dommeren må ta det på, er farefullt spill, forteller Espen Berntsen, leder av dommerforeningen i Norge til TV 2 Nettavisen.

- Hvis dommeren i dette tilfellet anser at det er farefullt spill av Henry, må han blåse.

Og blåst blir det i de fleste slike tilfeller. Faktisk så ofte at man skulle tro det stod i regelverket at det ikke er lov å ta ballen fra keeperne ved utspill. Men forklaringen er en helt annen:

- De fleste dommere befinner seg rundt midtbanen ved utspill, og da er det selvfølgelig vanskelig å se avstander og hvor farefullt spill det egentlig er. I de fleste tilfeller blir det blåst, konstaterer Berntsen.

Det samme skjedde i den ene kvalifiseringskampen mellom Vålerenga og Sandefjord i fjor høst. Også den gang blåste dommeren for frispark.

Arsenal vant for øvrig kampen mot Blackburn med 2-0.

Hva mener du? Burde dommeren sett situasjonen og godkjent målet - eller forstår du at det er vanskelig å se situasjonen ordentlig? Si din mening i kommentarfeltet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag