Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hent inn erfarne dommere

Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix
Sist oppdatert:
- Dette blir for useriøst og viser hvorfor hockey ikke er mer populært, mener Lars-Peder Nagel etter dommerfarsen i Stavanger. Se episoden.

STAVANGER - VÅLERENGA 2-1 etter Sudden Death:

- Dette er første gang jeg har vært med på å vinne 3-1 i sudden death, sier Stavanger Oilers-spiller Lars-Peder Nagel til Nettavisen etter den famøse finalekampen mot Vålerenga.

Les også: Skandaledømming i hockeyfinalen

Se video av det annullert målet nederst.

I sudden death er det som kjent første målet som vinner, men slik var det ikke tirsdag kveld i Siddishallen.

Juha Kaunismäkis avgjørende 2-1-scoring til Stavanger i sudden death gikk dommerne hus forbi, dermed måtte Stavanger score enda et mål ved Snorre Hallem senere i kampen før de til slutt kunne juble for seier.

- Komisk og useriøst
- Det er ganske frustrerende og litt komisk det som skjer. Det blir for useriøst, og det er litt av grunnen til at ishockey er der vi er rent popularitetsmessig, mener Nagel.

Nå tar han som mange andre til orde for at det innføres videodømming i ishockey.

- Det er for mye penger og for raskt spill til at man kan overlate dette til tilfeldighetene. Det står så mye på spill, både for oss, eierne og publikum. Det er for dumt at dommerne skal bomme på så viktige avgjørelser, sier Nagel om det feilaktig annullerte målet som kunne ført til at det var Vålerenga som hadde vunnet kampen, og dermed ville så godt som ha avgjort NM-finalen i ishockey som spilles best av syv kamper.

Nå står det istedenfor 2-2 i finalekamper mellom Stavanger og Vålerenga.

- Bør være enige om videodømming
Også Nagel ser at det kan bli en vanskelig økonomisk bøyg for klubbene å innføre videodømming.

- Det som tidligere har stoppet videodømming er klubbenes økonomi. Men når TV 2 er tilstede og har kamera i hallen, da bør det i hvert fall være en enighet om at kameraet kan benyttes, mener han.

For selv om TV 2 sine bilder helt klart viste at Kaunismäkis puck var langt inne i mål, og både dommere og spillere etter kort tid kunne se bildene rett bak vantet, så kunne ikke bildene brukes til å dømme etter.

- Klubbene har blitt enige om at tv-bildene ikke kan brukes. Det blir en parodi når gutta i studio da står fem meter unna og ler av dommeren, mener Nagel.

Les flere reaksjoner fra kampen her.

- Hent inn erfarne måldommere
Han mener det må gjøres grep allerede foran den kommende femte finalen på Jordal torsdag.

- Måldommerne er ikke eliteseriedommere. Det er unggutter som dømmer på lavere nivå. Kanskje burde man investere noen kroner i resten av sluttspillet og bli enige om hente inn erfarne dommere også til den oppgaven, undrer Nagel.

To dommertabber mot Stavanger
Men heller ikke hoveddommer Ole Stian Hansen har vært noe lykketreff for Stavanger i dette finalespillet. Til syvende og sist var det han som ikke godkjente målet tirsdag, og samtidig var det han som feilaktig godkjente et Vålerenga-mål i den første finalekampen da Vålerenga vant 5-4 etter sudden death.

Da scoret Vålerenga mens de hadde en spiller inne i målgården til Stavanger, og det skulle vært avblåst for offside i målgården.

- Han er vanligvis en god dommer, men nå har han vært direkte matchavgjørende i to kamper, så jeg er ikke veldig imponert. Det bør holde for ham med dømming i disse NM-finalene nå, mener Nagel.

Slåsskamp
Etter at Snorre Hallem til slutt sørget for Stavanger-seier tirsdag brøt det ut slagsmål på isen, noe blant annet Lars-Peder Nagel var innblandet i.

- Det ble litt kalas, men jeg vet egentlig ikke helt hva som skjedde. Det ble litt sammenstøt og en god gammeldags klynge. Da var det bare om å gjøre å ta de som så farligst ut, gliser han.

Flere spillere fikk straffeminutter, men da var kampen allerede over og det får ingen effekt for resten av finalespillet.

- Etter dommertabbene vi har opplevd er vi nå bare ekstra gira på å kjøre over Vålerenga og vinne NM-finalen sammenlagt. De bør nå ha brukt opp dommerhjelpen for en god stund fremover, avslutter Nagel.

Under kan du se målet som ble annullert:

HTML EMBED
TV2Player.insert(418255,"playerProgram418255", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!