- Her er talentene som slår gjennom i år

PROFILER? Fra venstre i bildet: John Hou Sæter, Iver Fossum og Sander Svendsen.

PROFILER? Fra venstre i bildet: John Hou Sæter, Iver Fossum og Sander Svendsen. Foto: (NTB scanpix)

Topptrenerne er både enige og uenige i hvilke talenter som får sitt gjennombrudd denne sesongen.

06.04.15 08:34

OSLO/LERKENDAL (Nettavisen): Forrige sesongs definitive gjennombrudd var Martin Ødegaard. 16-åringen imponerte såpass at Real Madrid valgte å hente ham i vinter.

«Hvem blir årets Martin Ødegaard?», er det mange som spør seg.

Gikk du glipp av vårt nye web-TV-program, Tippemagasinet? Se det her.

Vi har snakket med et knippe topptrenere og bedt dem gi oss sin spådom av hvem de tror får sitt definitive gjennombrudd i år.

Flere av navnene som kom opp var spillere som også markerte seg periodevis forrige sesong.

Denne sesongen er det mange som kan få sitt store gjennombrudd, skal vi tro flere av topptrenerne, men det er et par navn som blir nevnt mest.

Flere favoritter
Kristoffer Ajer i Start, Sander Svendsen i Molde og Iver Fossum er trenernes favoritter.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo tror Ajer blir den av Tippeligaens unggutter som kommer til å markere seg mest denne sesongen.

- Ajer er en spennende spiller, som allerede i fjor markerte seg. Jeg tenker han kan ta nye steg, og til tross for sni unge alder vise at han er å regne med, sier Høgmo til Nettavisen.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror også Ajer kan være en av spillerne som får sitt gjennombrudd i år, men han mener det finnes andre spillere i Tippeligaen i år som er like spennende.

- Sander Svendsen i Molde, Morten Konradsen i Bodø/Glimt, Iver Fossum i Strømsgodset, han har vært god over flere sesonger, Sondre Rossbach i Odd og så har du en (Marius) Lundemo i Lillestrøm, sier Semb til Nettavisen.

Aalesund-spiller?
Dette er spillerne han tror vil markere seg i år, men det er en annen unggutt han trekker frem som sin favoritt til å få sitt gjennombrudd i år.

- Det kan være en jeg ikke nevnte. Henrik Bjørdal i Aalesund. 17 år gammel, men han kan fort ta steget og banke på døra til et U 21-landslag allerede i år. Han er jeg veldig spent på, forklarer Semb.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er enig med Semb i at Bjørdal kan være en av ungguttene som vil markere seg i år.

- Det er nok 10-15 stykker som kan gjøre det. Ajer i Start, Bjørdal i Aalesund, Godset har noen, vi har noen, Molde har noen, spesielt Sander Svendsen. Det er mange som kan slå gjennom, sier Rekdal til Nettavisen.

Trekker frem Rosenborg-spiller
Også Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen trekker frem Ajer og Svendsen som sine kandidater, men han tror også på en Godset-spiller.

- Jeg har veldig trua på Iver Fossum. Han tror jeg kan ta nye steg og utvikle seg til å bli en profil. Vi har John Hou Sæter, som er 17 år gammel og et kjempetalent, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Sæter er Rosenborg-spiller, og han regnes for å være et kjempetalent.

- Han er veldig spennende. Han kan bli en meget god spiller for Rosenborg. De ungguttene der kan bli så gode dem vil hvis dem treffer og er heldige, forklarer han.

Tor Ole Skullerud fremmer en kandidat fra egen klubb, Molde, når han skal spå hvem som får gjennombruddet sitt denne sesongen.

- Jeg tror Sander Svendsen får sitt endelige gjennombrudd. Han fikk det til en viss grad også i fjor. Jeg tror han kommer til å , eller jeg vet at han har tatt veldige steg i løpet av vinteren og kommer til å bidra enda mer i år, forklarer Skullerud.

- Han er en målscorer, har veldig gode ferdigheter, blitt ett år eldre og fysikken har satt seg mer. Så til tross for bare 17 år, så er han veldig langt fremme, forteller Molde-treneren.

Disse er nevnt:

Iver Fossum:
Klubb: Godset
Alder: 18
Posisjon: Midtbane

Kristoffer Ajer:
Klubb: Start
Alder: 16
Posisjon: Midtbane

Sander Svendsen:
Klubb: Molde
Alder: 17
Posisjon: Spiss

Henrik Bjørdal:
Klubb: Aalesund
Alder: 18
Posisjon: Midtbane

Morten Konradsen:
Klubb: Bodø/Glimt
Alder: 18
Posisjon: Midtbane

Sondre Rossbach:
Klubb: Odd
Alder: 19
Posisjon: Keeper

Marius Lundemo:
Klubb: Lillestrøm
Alder: 20
Posisjon: Midtbane

John Hou Sæter:
Klubb: Rosenborg
Alder: 17
Posisjon: Midtbane

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.