RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Her har Rooney et stort ansvar

Foto: Getty Images / All over Press
Sist oppdatert:
David Moyes mener Wayne Rooney må tråkke opp stien for Adnan Januzaj og co.

Wayne Rooney har vært en sentral brikke når Manchester United har snudd en dårlig start på sesongen til to strake seiere nå i desember.

Manager David Moyes er ikke i tvil om at laget trenger 28-åringen opp mot sitt beste for å kunne være med i toppen av Premier League.

Skotten ser også verdien av å ha Rooney som et forbilde for de yngre spillerne.

- Han må vise de yngre hvordan det gjøres, fordi det er sånn man gjør det i denne klubben. Du går gradene og ser opp til spillere som Ryan Giggs, som ga sine råd til Wayne Rooney, sier Moyes ifølge Uniteds hjemmeside.

- Wayne må gi de rådene til Adnan Januzaj og de nye spillerne som kommer opp. Han har et stort ansvar med å vise den neste generasjonen hvilken standard Manchester United setter og hva du må gjøre hver uke for å spille for klubben.

Og det er litt av en standard Wayne Rooney har satt denne sesongen. 12 mål og 13 målgivende pasninger i alle turneringer gjør ham til en av Europas mest produktive.

- Han har blitt en ordentlig lagspiller. Målene, assistene og hans totale bidrag har vært fantastisk. Det ser ut til at han har begynt å ta eierskap over seg selv. Han sier «kom igjen, vi må spille bedre og må gjøre mye mer enn vi gjør nå».

- Jeg ser det i garderoben. Jeg ser det hver dag på trening, hvor han hele tiden jobber med å bli bedre. Wayne har de kvalitetene, og det er godt for oss. Forhåpentligvis kommer vi til å trenge det fra ham i årene som kommer, sier Moyes.

Andre juledag spiller Manchester United borte mot Hull.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere