- Her har Rooney et stort ansvar

Foto: Getty Images / All over Press

David Moyes mener Wayne Rooney må tråkke opp stien for Adnan Januzaj og co.

05.08.14 11:00

Wayne Rooney har vært en sentral brikke når Manchester United har snudd en dårlig start på sesongen til to strake seiere nå i desember.

Manager David Moyes er ikke i tvil om at laget trenger 28-åringen opp mot sitt beste for å kunne være med i toppen av Premier League.

Skotten ser også verdien av å ha Rooney som et forbilde for de yngre spillerne.

- Han må vise de yngre hvordan det gjøres, fordi det er sånn man gjør det i denne klubben. Du går gradene og ser opp til spillere som Ryan Giggs, som ga sine råd til Wayne Rooney, sier Moyes ifølge Uniteds hjemmeside.

- Wayne må gi de rådene til Adnan Januzaj og de nye spillerne som kommer opp. Han har et stort ansvar med å vise den neste generasjonen hvilken standard Manchester United setter og hva du må gjøre hver uke for å spille for klubben.

Og det er litt av en standard Wayne Rooney har satt denne sesongen. 12 mål og 13 målgivende pasninger i alle turneringer gjør ham til en av Europas mest produktive.

- Han har blitt en ordentlig lagspiller. Målene, assistene og hans totale bidrag har vært fantastisk. Det ser ut til at han har begynt å ta eierskap over seg selv. Han sier «kom igjen, vi må spille bedre og må gjøre mye mer enn vi gjør nå».

- Jeg ser det i garderoben. Jeg ser det hver dag på trening, hvor han hele tiden jobber med å bli bedre. Wayne har de kvalitetene, og det er godt for oss. Forhåpentligvis kommer vi til å trenge det fra ham i årene som kommer, sier Moyes.

Andre juledag spiller Manchester United borte mot Hull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.