*Nettavisen* Sport.

- Hesjedal sluttet ikke med EPO i 2003

Foto: Tim de Waele (@TDWsport.be)

Kanadisk proffsyklist tror ikke på landsmannen.

02.11.13 12:02

Den kanadiske proffsyklisten François Parisien nekter å tro på Ryders Hesjedals forklaring om at han avsluttet dopingmisbruket etter en kort periode i 2003.

- Jeg tror ikke på det i det hele tatt. Akkurat som jeg ikke tror på Michael Barry, som sa han sluttet å dope seg i 2006. Jeg tror ikke på at de sluttet da, sa Parisien til Radio Canada.

Hesjedal innrømte tidligere denne uken at han hadde misbrukt EPO en kort periode i 2003. Han vil ikke motta noen form for straff på grunn av foreldelsesfristen på åtte år.

Les mer: Tidligere Giro d'Italia-vinner innrømmer doping
Les mer: Hesjedal slaktes av egne

Ingen angrende synder
François Parisien syklet i år sin første sesong for Argos-Shimano. Tidligere har 31-åringen syklet for kanadiske Team Spidertech og flere mindre lag. Parisien, ble kanadisk mester i 2005, er tvilende til hvor mye Hesjedal egentlig angrer på dopingfortid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

- De har løyet for alle i mange år, og nå skal de plutselig stå fram som angrende syndere. Det kommer først etter de har fått ryggen mot veggen og blitt angitt av andre, sier Parisien.

Les mer: «Kyllingen»: - Jeg lærte Giro-vinneren å bruke doping

Olympiske drømmen knust
I 2008 var Parisien førstereserve på det kanadiske laget for OL-løpet i Beijing, et lag som til slutt besto av Ryder Hesjedal og Michael Barry. I London var det bare Hesjedal som startet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

- Jeg føler meg syk når jeg tenker på at den olympiske drømmen har blitt frarøvet meg på denne måten. Jeg er frustrert over at svindlerne har fått lov til å definere store deler av min karriere, sier Parisien, som nå trolig avslutter sin sykkelkarriere av personlige grunner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag