RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)

- Høgmo viser karakterstyrke

Sist oppdatert:
Generalsekretær Olav Kasland i Mental Helse er imponert over Per-Mathias Høgmo – og dypt skuffet over Jahn Ivar «Mini» Jakobsen. MINI: - Høgmo bør gå

Torsdag formiddag ble det kjent at Rosenborg-treneren er sykemeldt i to måneder. Ifølge lege Torbjørn Grøntvedt er han utbrent og deprimert.

TV 2-ekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen mener Høgmo bør trekke seg.

Provosert
- Hvis presset har blitt får stort, bør han kanskje spørre seg om han har de kvalitetene som skal til, sa Mini til TV 2 Nettavisen torsdag ettermiddag.

Det får generalsekretæren i Mental Helse til å tenne på alle pluggene.

- Jeg kjenner at jeg blir provosert. Det han sier er det direkte stygt. Det kan finnes grunner her som verken jeg eller Mini kjenner til. Og at det finnes noen sammenheng mellom depresjoner og evnen til å takle press, er direkte feil, fastslår Olav Kasland, og bruker Kjell Magne Bondevik som eksempel.

- Stor respekt for Høgmo
- Mange sa at Bondevik ikke kunne komme tilbake som statsminister etter depresjonen. Uavhengig av politisk ståsted tror jeg de fleste i ettertid er enige om at han taklet det meget bra. Og hvis Mini mener det er mer press på en Rosenborg-trener enn på en statsminister, så får det stå for hans regning.

Kasland tror tvert imot Høgmo kan komme styrket ut av sykdomsperioden.

- Han viser karakterstyrke ved å ta den påkjenningen det er å stå fram med en slik lidelse. Jeg får veldig stor respekt for Høgmo og er overbevist om at han komme vel så sterkt tilbake, sier generalsekretæren.

Stigmatisering
- Hvorfor tror du det er så få i idrettsmiljøet som står fram med utbrenthet og depresjoner?

- Det skyldes i første rekke den enorme stigmatiseringen dette fortsatt innebærer, noe uttalelsene fra Mini illustrerer ganske godt. Nettopp derfor er jeg glad for at Per-Mathias Høgmo nå er åpen om dette, sier han til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere