Gå til sidens hovedinnhold

- Hiddink bør overta etter Semb

TV 2-ekspert Ivar Hoff er ikke i tvil: Guus Hiddink bør overta det norske landslaget etter Nils Johan Semb.

Hiddink ledet Sør-Korea til en sensasjonell VM-semifinale i 2002, og tok gull i sin første sesong som trener for PSV Eindhoven året etter.

- Det koster sikkert litt mer enn å ansette Harald Aabrekk, som NFF sikkert kommer til å gjøre, men resultatene vil bli annerledes, sier Hoff til TV 2 Nettavisen.

Trenger folk utenfra

Den frittalende TV 2-eksperten forklarer gledelig hvorfor det norske A-landslaget bør ansette Hiddink istedenfor en fra egne rekker.

- Vi trenger impulser utenfra. Slik som vi har spilt i de siste VM- og EM-sluttspillenene, har det nesten vært flaut å være nordmann. I tillegg har flere av kvalifiseringskampene våre vært en spillemessig katastrofe, mener Ivar Hoff.

Han mener Nils Johan Semb bør bygge laget rundt en spesiell spiller i kampen mot Bosnia lørdag.

- Gi Martin Andresen en sentral rolle. Vi kan gjerne spille litt gjerrig, for uavgjort er ett brukbart resultat. Husk at vi møter et lag som er mye bedre enn Skottland, som guttene kun klarte 0-0 mot, minner Ivar Hoff om.

Gledelig framtid

Flere spillere på det norske landslaget har varslet at de gir seg sammen med Nils Johan Semb. Henning Berg, Roar Strand, Andre Bergdølmo og Ronny Johnsen har alle passert 30+.

- Framtiden på det norske landslaget ser bedre ut enn på lenge. Vi har flere lovende talenter enn på lang tid, sier Ivar Hoff, og nevner spesielt Jan Gunnar Solli på Rosenborg.

- Han har en stor fremtid med flagget på brystet, spår Ivar Hoff.

- Men husk at vi har unge etablerte spillere som John Carew og Brede Hangeland allerede, sier TV 2s fotballekspert.

Ikke lov av TV 2

Det er lenge siden Ivar Hoff har vært hovedtrener. De siste årene har den frittalende eks-treneren blitt rikskjendis gjennom TV 2s FotballXtra. Der har han kommet med flere spøkefulle og kontroversielle uttalelser, som har skapt glede og forargelse blant fotballfansen.

- Dersom du ble spurt, ville du tatt over landsalget etter Nils Johan Semb, Ivar Hoff?

- He, he, he. Nei du, vet du hva, jeg tviler på om TV 2 ville slippe meg, sier Hoff og sikter klart til Rosenborg-leiren - som tidligere torsdag nektet Åge Hareide landslagsjobben.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley