*Nettavisen* Sport.

- Hilde kan fortsette i flere år

Foto: (Scanpix)

Hilde Gjermundshaug Pedersen (41) har fremtiden for seg, mener den påtroppende sjefen for kvinnelandslaget.

07.01.06 13:01

Lørdag formiddag gikk hun inn til sin første verdenscup-triumf noen gang på 10 km klassisk i estiske Otepää.

- Jeg må si det er fullt fortjent. Dette er ganske spesielt, men hun har jo vært i vannskorpa så lenge, sier assisterende landslagstrener og påtroppende landslagssjef Egil Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

- Jeg har veldig lyst til å vinne et verdenscuprenn. Det er på tide. Og så hadde det vært gøy å ta en stafettmedalje i NM sammen med (tvillingdøtrene, journ. anm.) Ida og Eli, sa Hilde Gjermundshaug Pedersen til TV 2 Nettavisen i midten av november.

Da fortalte hun også at individuell medalje er OL-målet. 41-åringen har imidlertid snakket om legge opp etter hver sesong de siste årene. Men det bør hun absolutt ikke finne på, skal man tro landslagstrener Egil Kristiansen.

- Så lenge hun har motivasjonen, kan hun holde på i flere år fremover. Det står på lysten og motivasjonen. Hos eldre utøvere dukker det gjerne opp en skade eller skavank, men det har hun sluppet, sier Kristiansen.

Han tror Gjermundshaug Pedersen har hatt mye å hente på at hun i mesteparten av '90-årene ikke satset på toppnivå. Det var først mot slutten av tiåret hun kom tilbake for fullt.

- Hadde hun vært med siden juniornivå, hadde hun kanskje ikke vært så motivert lenger. Jeg tror nettopp det at hun var ute av gamet noen år kan være noe av grunnen til at Hilde nå yter så bra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag