*Nettavisen* Sport.

- Hilde må slåss for plassen

I februar ble hun verdensmester i lagsprint. Men landslagstrener Svein Tore Samdal vil ikke garantere Hilde Gjermundshaug Pedersen en plass på OL-laget.

09.01.06 08:48

Lørdag dokumenterte 41-åringen fra Nybygda gryende superform ved å ta sin første individuelle verdenscupseier noensinne, på den klassiske 10-kilometeren i Otepää. Det resultatet betyr imidlertid svært lite når landslagstrener Svein Tore Samdal skal peke ut to jenter til lagsprinten i OL om en drøy måned.

- Vi stiller med de to som er i best form den dagen. Marit Bjørgen er i utgangspunktet selvskreven på laget hvis hun er i normalt slag. Da må de øvrige slåss om den andre plassen, sier Samdal til TV 2 Nettavisen.

I VM i Oberstdorf for elleve måneder siden var det Hilde GP som gikk på det norske gullaget sammen med Marit Bjørgen. Den gangen gikk lagsprinten i friteknikk.

Klar beskjed fra Gjømle
I OL går den i klassisk. Og med søndagens tredjeplass i den individuelle klassisksprinten i Otepää, ga Ella Gjømle (26) klar beskjed om at også hun vil være med i Samdals regnestykke.

- Ella har gått flere klassiske lagsprinter sammen med Marit i verdenscupen. Det er helt åpent mellom henne og Hilde, sier Svein Tore Samdal.

Den fjerde kandidaten er spesialsprinteren Guro Strøm Solli. Drevja-jenta gikk seg trolig definitivt inn i OL-troppen med søndagens 11. plass i Otepää, men mye tyder likevel på at 23-åringen må ta til takke med den individuelle sprinten i Torino.

Ryggen stoppet GP
Hilde Gjermundshaug Pedersen ble nummer 13 i prologen, men kastet deretter inn håndkleet i søndagens sprint på grunn av ryggsmerter.

- Jeg kjente med en gang at det ikke fungerte. Jeg kunne ha presset meg igjennom, men så ingen grunn til å ta noen sjanser. Jeg har planer om å gå mange andre viktige skirenn i de nærmeste ukene, sier GP.

Hun tror ikke den beslutningen får konsekvenser for mulighetene til å gå lagsprint i OL.

- Jeg har selvfølgelig lyst til å gå den, og er veldig klar over at det er en tøff kamp om plassen. Men jeg er rimelig sikker på at Svein Tore uansett kommer til å velge dem som er i best form der og da.

Ikke bekymret
Da TV 2 Nettavisen snakket med GP på telefon fra flyplassen i Tallin søndag kveld, kjente hun fortsatt ryggsmertene som stoppet henne tidligere på dagen. Hun er imidlertid ikke bekymret for at ryggen skal ødelegge OL-planene.

- Jeg har en rygg som er litt kranglete. Det har vært sånn lenge, og det går i perioder. Nå fikk jeg føling med det i jula, og har kjent det siden. Men jeg får behandling, så det går seg helt sikkert til.

- Kjente du noe til smertene under lørdagens løp?

- Nei, da fungerte det bra. Og det er jeg selvfølgelig veldig glad for.

- Ganske ålreit
Nå gleder GP seg til kommende helgs verdenscuprenn i Val di Fiemme. Der står 15 kilometer fellestart i fristil på programmet.

- I skøyting kjenner jeg ingenting til ryggen, så det skal bli godt. Det er klassisk som er problemet.

- Hvordan var det å legge seg lørdag kveld som verdens beste langrennsløper?

- Det var ganske ålreit, ja. En veldig god følelse å ha med seg videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag