*Nettavisen* Sport.

- Himmelsk med RBK-nedrykk

- Det vil være bra for norsk fotball om Rosenborg rykker ned, sier Molde-fansen før helgens kamp mot trønderne.

16.09.05 12:56

Til de av dere som tror at Rosenborg ikke kan rykke ned. Det kan de faktisk. Det skiller bare to poeng ned til kvalifiseringsplassen, og trønderne avslutter med Molde (B), Odd (H), Ham-Kam (B), Brann (H), VIF (B) og Tromsø (H).

Bedre enn orgasme
I Molde har fansen en drøm. At trønderne rykker rett ned.

- Det ville vært himmelsk. En højdare. Da vi ledet 3-1 mot Aalesund, var det en kar som sendte meg melding. Der stod det «Orgasmisk». «Bedre» skrev jeg tilbake. Sånn vil et RBK-nedrykk være også, sier Tor Melsæther, leder for Tornekrattet, til TV 2 Nettavisen.

Han var litt engstelig for eget lag før kampen mot Aalesund. Nå føler han seg imidlertid sikker på at Molde vinner sine tre siste hjemmekamper. I tillegg kan det bli noen poeng borte. Det holder til en trygg plass på tabellen.

RBK som trøst
Derfor er Molde-fansen nesten like opptatt av RBKs nedtur.

- RBK har vært som et plaster på såret for oss i år. Når vi har vært litt nede, har heldigvis også RBK tapt, sier han.

- Aalesund-fansen prøver å terge oss. Vi er hatobjekt nummer 1. Men de får ingen respons fra oss. Det er Rosenborg og Kjernen som er vår hovedfiende, forklarer han.

Og:

- Jeg vil påstå at det vil være veldig bra for norsk fotball om RBK rykker ned. Da RBK vant alt, ble interessen etter hvert synkende. Nå har Vålerenga tatt tak. Og også Start. Nå blomstrer interessen. De ville sikkert rykket opp med en gang, men med tanke på interessen, vil det derfor være bra for norsk fotball, sier Tornekrattets leder.

Ustabil
- Men da vil ikke dere få møte dem neste år?

- Det skal vi alltids tåle, sier Melsæther glisende.

- Dårlig tidspunkt å møte RBK på?

- Det tror jeg ikke spiller noen rolle. Alle trodde det skulle snu da de kvalifiserte seg til Champions League også. Det gjorde det ikke. Mot Olympiacos spilte vel også Espen Johnsen en av sine beste kamper i karrieren. Det gjorde han også for Norge borte mot Spania for noen år siden også. Alle husker hvordan det gikk i returkampen. Jeg regner med det samme nå. Problemet hans er at han er ustabil, sier Melsæther.

PS: Thorstein Helstad må stå over for Rosenborg, mens Stian Ohr er suspendert for Molde i lørdagens kamp. Molde har for øvrig ikke slått Rosenborg hjemme på nye Molde stadion.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.