*Nettavisen* Sport.

- Hit bør du dra, Cavendish ...

Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)

Sky-stjernen får råd fra gamlesjefen.

02.10.12 13:05

Under Bob Stapletons ledelse innkasserte Mark Cavendish over 30 etappeseirer i de aller største etapperittene.

Også i sommer var briten frampå og tok tre etapper, men misnøyen med å være bjellesau for Bradley Wiggins, var ikke til å ta feil av.

Forholdet mellom Cavendish og Stapleton surnet etter hvert som følge av uenigheter om kontrakten, og manglende sponsoravtaler i det amerikanske laget.

Og det beste valget er..
Etter at han ble verdensmester i København, pakket førstnevnte snippen og skrev under for Team Sky.

Nå mener gamlesjefen det eneste riktige vil være nok et lagbytte for den munnrappe 27-åringen. Og den amerikanske businessmannen er ikke tvil om hvilket lag han bør skrive under for.

- Jeg tror det beste valget er Quick Step. Der kommer han til å jobbe med folk han kjenner og respekterer, sier Stapleton til cyclingnews.com.

Fra HTC til Quick Step
Ettersom deler av staben fra det gamle HTC-laget har forflyttet seg til det belgiske laget, er ikke amerikanerens utsagn veldig overraskende.

I Omega Pharma-Quick Step jobber blant annet Brian Holm. Dansken var sportsdirektøren som jobbet tettest på Cavendish i HTC.

Der er også Rolf Aldag rådgiver. Tyskeren var generalmanager i Stapletons stab. Også utstyrsleverandøren Specialized ville nok jublet for å ha fått seiersmaskinen Cavendish tilbake i sine rekker.

- Jeg tror Cavendish har veldig stor respekt for Aldag. Det er logisk at han går dit. Nå gjelder det bare å løse problemene rundt å kjøpe ham ut av kontrakten. Jeg tror det blir en slags oppvåkning for Cavendish, og det tror jeg folk ønsker å se. Meg selv inkludert.

Får gå gratis - eller?
Det siste fra Storbritannia og sykkelmagasinet Cycling Weekly, er at Sky er villige til å slippe den tidligere verdensmesteren gratis.

Les også: - Sky slipper Cavendish gratis

La Gazzetta dello Sport har tidligere hevdet at Specialized var interessert i å betale 1,2 millioner pund for å kjøpe ham ut av kontrakten.

Gazet Van Antwerpen har skrevet at Sky slipper Cavendish, dersom de får talentfulle Andrew Fenn i retur fra Quick Step-laget.

Stapleton mener den økonomiske realiteten innhentet Sky-laget når muligheten til å vinne den gule ledertrøyen i Tour de France dukket opp denne sesongen.

- Tilbakebetalingen var lett og slett for stor til at Sky skulle fokusere på grønn trøye, i stedet for gult. Den økonomiske virkeligheten satte inn og laget så at de hadde en god sjanse til å gå for gult. Nå er de tittelforsvarere. Det gir mening og det var vel omtrent like forutsigbart som at Cavendish ønsket seg en kapteinsrolle i laget, påpeker Stapleton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.