Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hjälp, vi har fått GULDfeber!

Foto: (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Sverige står på hodet etter gull i første forsøk. Og selvfølgelig er gullgrossist Anja Pärson årsaken.

ÅRE (Nettavisen): Noen mennesker er rett og slett født vinnere. Få om noen trodde likevel at Anja Pärson atter en gang kunne trylle frem X-faktoren for å vinne VM-gull på hjemmebane.

Men der marginene har stanget i mot hele denne sesongen, fant hun i dag flyten. Og på den medgangsbølgen surfet hun ned Åreskutan til en flommende hyllest fra et forfrossent berg av «Medel-Svenssons».

Dermed endte det med et nytt på punkt på denne fantastiske VM-fasiten:

2001: GULL i St. Anton (slalåm), bronse i storslalåm.
2003: GULL i St. Moritz (storslalåm).
2005: GULL i St. Caterina (super G og storslalåm). Sølv i kombinasjonen.
2007: GULL i Åre (super G).

Tipper tre gull
Av alle er det nå den sinte spaltisten Lasse Anrell som leder an i gullropet. Under tittelen «Anrell in Hell» har den legendariske journalisten i Aftonbladet, slått rundt seg med slegge de siste dagene.

«Legg ned hele dritten, og bygg vindkraftverk i traseene», lød oppfordringen i går. I dag kvitrer han som en liten måltrost om Sverige, Åre og Anja.

- Det var ekstremt imponerende. Ingen hadde overhode kunnet regne med dette på forhånd. Snakk om bragd!, sier han til Nettavisen.

Dermed kan det godt hende spalten i løpet av uka døpes om til «Verdensklasse-Lasse» – om de svenske alpinistene fortsetter å levere slik han selv tror.

- Nå tror jeg gull for Anja i kombinasjonen, og medalje i utfor. I tillegg tar vi gull i slalåm. Dette betyr veldig mye for selve mesterskapet i Åre. Den første av våre fem medaljekandidater har levert. Nå kan alle slappe av.

Ga blaffen
Deler av Pärsons suksess tilskrives nå at hun ga blaffen i verdenscuprennet i italienske San Sicario forrige helg, og heller ladet opp med venner i kjente i Sverige.

- Etter Cortina d’Ampezzo valgte vi å dra hjem for å trene skikkelig. Vi ville ikke la alt være opp til de siste treningsdagene før VM, for da kunne de andre tatt igjen oss, sier landslagstrener Michael Junglind til Nettavisen.

- Hvor overrasket er du?

- Ikke så veldig faktisk. Jeg synes hun har kjørt godt i fartsdisiplinene hele sesongen, selv om hun ikke har vært med helt i toppen. I dag var det hennes tur.

Takket pappa
Fra podiet under pressekonferanse i dag takket Pärson selv pappa Anders, som har fulgt datteren hele karrieren som hennes teknikktrener på landslaget.

Han har blant annet sørget for å sende jenta si på hyttetur med venner, mens han selv har sittet opp og skrudd detaljer på hennes alpinstøvler. Deretter kom rapportene om mestertakter i treningsløypa av 25-åringen.

- Hva betyr dette gullet for Sverige og interessen rundt mesterskapet?

- Vi fikk en virkelig dårlig start med utsettelser og avlysninger av øvelser. Nå føler jeg presset er i ferd med å avta, ettersom vi allerede har levert mesterskapsmedaljer. Jeg tror stemningen i den svenske troppen blir mer avslappet og at vi kan ha de morsomt i det resterende to ukene, svarer Anja Pärson på spørsmål fra Nettavisen.

Fredag er scenen striglet igjen av Åre fantastiske bakkemannskaper. Da er det superkombinasjon og ny gulljakt for Pärson & co. En nasjon går på nytt av hengslene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!