RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hjemmebane stor fordel for oss

Foto: Dag Langerød (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
- At cupfinalen spilles på Ullevaal er en stor fordel for oss, sier Lyn-trener Hans Knutsen. Er det rett at Lyn skal få hjemmebane i finalen?

I flere europeiske land spilles cupfinalen på nøytral bane. I Norge får både Lyn og Vålerenga hjemmekamp hvis de spiller seg frem til finalen.

- Stor fordel
Med Lyn-Brann i årets finale, er ikke Lyn-trener Hans Knutsen i tvil om at det er en stor fordel for hans eget lag.

- En stor fordel for oss. Vi har en del unge gutter som er inne i sin første sesong. De har nå allerede spilt et par små cupfinaler på Ullevaal - i kampene mot Vålerenga. Mot dem var det 17.000 og 20.000 tilskuere. I tillegg kjenner vi alt som er rundt kampene på Ullevaal. Det er en stor fordel. Ullevaal er vår bane, sier Lyn-treneren til TV 2 Nettavisen.

- Dette blir bortebane for Lyn
Men selv om Lyn hevder at hjemmebane er en klar fordel, vil ikke Brann at cupfinalen flyttes bort fra Ullevaal - hvis Lyn eller Vålerenga kommer til finalen.

- I forhold til det trøkket som blir på tribunene, så blir det nok Lyn som kommer til å føle at de er på bortebane. Så det gjør oss ingenting. Vi synes bare det er gøy å komme til cupfinalen og Ullevaal, sier Branns daglige leder, Bjørn Dahl, til TV 2 Nettavisen.

- Dessuten tror jeg bergenserne setter større pris på en Oslo-weekend, enn en weekend i for eksempel Stavanger eller Trondheim, legger han til.

Hans Knutsen er enig.

- Den norske cupfinalen er unik, og ikke noe vi bør gjøre noe med. Og jeg skjønner veldig at bergenserne gjerne vil til Oslo. Da får de vært med på det folkelivet en cupfinalehelg er, sier Knutsen.

Bør cupfinalen alltid gå på Ullevaal, eller bør man vurdere et skifte hvis Lyn eller Vålerenga er i finalen. Diskuter saken her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere