- Hjerteskjærende å bryte rittet

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com/fotomontasje)

Wiggins og Hesjedal har gitt opp Giro d'Italia.

17.05.13 15:47

Før Giro d’Italia startet var Bradley Wiggins (Sky Procycling) og Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) to av de største favorittene.

Les også: - Det er mulig å slå Wiggins

Nå har begge brutt rittet. procycling.no skrev torsdag at Wiggins var syk. Det var også grunnen til at han fredag valgte å stå av treukersrittet.

- Luftveisinfeksjonen hans har blitt verre. Det viktigste for oss er rytternes helse, og det er ikke forsvarlig å fortsette for Wiggins, forklarte Sky-sjef Dave Brailsford til cyclingnews.com før den 13. etappen i Giro d'Italia.

Hesjedal sliter også med det laget hans beskriver som «en mystisk sykdom». De har ikke funnet ut av hva som feiler den regjerende mesteren.

- Det er hjerteskjærende å bryte rittet. Jeg vil være her for fansen og laget, men torsdagens etappe ble for mye for meg, forteller Hesjedal i en pressemelding fra Garmin-Sharp.

Ettersom begge kapteinene har sviktet i årets giro har Sky Procycling og Garmin-Sharp måttet skiftet fokus.

Nå sykler det britiske mannskapet for Rigoberto Uran i sammendraget. Colombianeren er tredje best etter tolv etapper, drøyt to minutter bak sammenlagtleder Vincenzo Nibali (Astana).

Garmin-Sharp startet jakten på etappeseirer da Hesjedal sviktet. På onsdag lyktes de. Deres første seier i årets giro kan du lese mer om her .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.