- Hockeyspillere gråter ikke

Foto: (Scanpix)

Først knuste de Oilers for andre dag på rad. Så refset Storhamer-trener Petter Thoresen sytende fotballspillere.

18.10.05 00:03

STAVANGER ISHALL (TV 2 Nettavisen): STAVANGER OILERS – STORHAMAR DRAGONS 2-7:

For andre dag på rad slaktet Storhamar medaljekandidat Stavanger Oilers. I går ble Stavanger knust 6-0, mandag ble siddisene utklasset på egen is med sifrene 2-7.

Storhamar-trener Petter Thoresen er imponert over sine disipler.

- Ikke bare følger vi opp kjempekampen i går, men vi spiller en usedvanlig god angrepskamp. Vi scorer sju mål, men har totalt 21 skudd på Oilers keeper, forteller Thoresen til TV 2 Nettavisen, og viser frem sjansestatistikken fra kampen.

- Vi er farlige fremover på banen hele tiden og trygge i det vi gjør defensivt. Jeg er imponert overt gutta, slår han fast.

- Gråter ikke
Storhamar har spilt åtte kamper i løpet av 17 dager i oktober - et snitt som gir en kamp annenhver dag. Petter Thoresen har fått med seg at enkelte lag i eliteserien i fotball tidligere i sesongen klaget på for hardt kampprogram - men svarer med å komme med følgende spark:

- Vi er ishockeyspillere og gråter ikke over et hardt kampprogram. Det er ingen problem å spille to kamper på to dager. Jeg har registrert at enkelte i fotballmiljøet klager på harde oppsett, men ishockeyspillere er rystet både fysisk og psykisk til å klare dette, slår Thoresen fast.

Før han likevel kommer med et aldri så lite forsvar av fotballspillerne:

- I ishockey er det jo sånt at vi har utskiftninger gjennom kampene hele tiden. Det er ikke tilfellet i fotball.

Overlegne Storhamar
Mads Hansen ga Storhamar ledelsen mot Stavanger, før Teemu Kohvakka utlignet like etter. I andre periode øket Storhamar til 1-3.

På stillingen 1-3 misbrukte Christian Dahl Andersen straffe for Oilers, og Storhamar overtok mesteparten av spillet. Til slutt ble hjemmelaget sendt av isen med 2-7-nederlag – og i løpet av to dager ydmyket med til sammen 13-2 av Storhamar.

- Vi spiller ikke som et lag i dag. Spillerne prøver på noe indivuelt fiksfakseri som ikke holder. Spillerne holdt langt fra mål i dag, oppsummerer en svært skuffet Oilers-trener Gunnar Johansson overfor TV 2 Nettavisen.

Heller ikke han mener det spilles for mange kamper i toppserien i ishockey.

- Vi kan ikke klage på for mange kamper. Vi fikk oppsettet før sesongen og vet hva som ventet oss. I ishockey skal det spilles mange kamper, mener svensken.

- Opp til oss
Storhamar har så langt skaffet seg et solid forsprang i serien, og topper tabellen med 26 poeng etter 11 runder. Stjernen er nummer to med 19, mens Frisk-Asker er på tredjeplass. Stavanger Oilers er et av tre lag som følger på plassene bak med 17 poeng.

- Blir dere like suverene resten av sesongen, Thoresen?

- Det blir umulig å svare på. Vi har mange gode spillere i troppen og skal kjempe i toppen. Alt er opp til oss selv, svarer Storhamar-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.