*Nettavisen* Sport.

- Hoen og Traa er mobbere

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl refser programlederne Steinar Hoen og Kari Traa etter Tom Nordlie-harseleringen.

KONGSVINGER (Glåmdalen): - Det blir helt feil når toppidrettsutøvere, som skal være gode rollemodeller, framstår som mobbere, konkluderte Stensbøl under et foredrag hjemme på Roverud torsdag.

Den tidligere toppidrettssjefen refser de to idrettsstjernene Steinar Hoen og Kari Traa, som begge hadde en gjesterolle som utdelere i den TV-sendte idrettsgallaen på Lillehammer sist lørdag.

Både dette innslaget og programleder Bård Tufte Johansens verbale spark til Tom Nordlie har ført til mange sterke reaksjoner blant TV-seere og avislesere både på nett og papir.

- Verbalt mishandlet
Stensbøl tar samtidig et oppgjør med skøyteforbundet og løsningen på Peter Mueller-saken.

- Maren Haugli er verbalt blitt mishandlet over år og er offeret, mens alle snakker om forholdet mellom Peter Müller og Håvard Bøkko. Det de gjør i skøyteforbundet i denne saken er håpløst, sier han, ifølge Glåmdalen.

Roverud-mannen avrundet på denne måten da han torsdag holdt foredrag for Roverud pensjonistforening hjemme på Roverud samfunnshus.

På direkte spørsmål fra en av pensjonistene bekreftet har at «det har skjedd mye over lang tid», og følgelig at det ikke er en enkeltstående epiosde som er årsaken til at amerikaneren ble avskjediget på dagen.

Bokaktuell
Både som tidligere toppidrettssjef og nå medlem av kvinneutvalget i NIF/NOK reagerer han kraftig på måten Peter Mueller-saken håndteres av Norges Skøyteforbund – eller rettere sagt: Maren Haugli-saken.

For Stensbøl understreket at det er henne denne saken dreier seg om.

Skøyteforbundet, derimot, fokuserer på Håvard Bøkkos muligheter til å ta OL-medaljer med eller uten Müller. Dermed framstår ikke Mueller som utestengt, men bare litt utestengt, samtidig som den skadelidte nærmest er glemt.

I dag lanserer han sin nye bok «Makten og æren - i toppidrettens kulisser» overfor rikspressen på en pressekonferanse i Oslo. Også der vil trolig denne saken bli et tema.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.