RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NTB Scanpix

- Hold dere til formasjonen, for pokker!

Sist oppdatert:
Norge dro i land seieren etter tordentale fra Thorhir Hergeirsson.

NORGE - NEDERLAND 28-26:

De norske håndballjentene har litt å nøste opp i før VM-start. Linn Jørum Sulland- kanonaden senket Nederland med 28-26 fredag.

Sulland scoret åtte ganger i førsteomgangen og sto direkte bak 66 prosent av Norges første 12 mål. I tillegg hadde hun flere bra innspill.

Hun satt mye på benken i 2.-omgang, men kom inn mot slutten. Da kom Sulland med seiersgivende bidrag som snudde 24-25 til 27-25.

Til slutt stoppet hun på ti mål, et mindre enn hennes landslagspers.

- Vi har en del å jobbe med i forsvar. Det var ikke like vanskelig å spille mot oss der som det ofte er. Angrepsspillet synes jeg er noe å bygge videre på. Vi scorer jo mange mål, sa Sulland til NTB.

Til tross for at det ble seier til slutt, var ikke trener Thorhir Hergeirsson helt fornøyd underveis. Da Nederland ledet 24-23 med ti minutter igjen å spille, tok islendingen timeout og ga klar beskjed.

- Hold dere til formasjonen for pokker! tordnet den ellers så sindige 49-åringen.

Slo til
Etter pause (14-14) var det en annen venstrehendt yndling som overtok en del av styringen. Nora Mørk er ren energi og spilleglede. Keeper Katrine Lunde er i rute. Hun dro fram en rekke redninger, og flere av disse kom da alt ble avgjort.

Som meldt før turneringen var landslagssjef Thorir Hergeirsson innstilt på å bruke mange spillere. Slik ble det også.

Prosessen skal gjøre Norge som farligst fra 16. – 22. desember. I den perioden spilles cuprundene i Serbia-VM.

Trening
Det er usikkerhetsmomenter rundt Norge før verdensmesterskapet. Midtforsvarerne Marit Malm Frafjord og Kristine Lunde-Borgersen står over. Det er ikke enkelt å erstatte dem.

Skal Norge ta hjem hele VM-potten må forsvarsspillet opp på et høyere nivå. Det vil også gi enkle kontringsmål og frustrerte motstandere.

Trolig bærer det til medaljekamper for Norges del også denne gangen. Stayerevne og rutine kommer godt med.

Siden sommeren 1992 er det blitt 20 norske håndballmedaljer. På de elleve sist spilte mesterskapene står Norge med sju gull, to sølv, en bronse og en 9.-plass.

Det er total dominans.

Snublet
Nederland var laget som sjokket de norske jentene under VM i 1999. Da tapte Norge sensasjonelt mot de oransje på veien mot gullet.

Nederlenderne har et bra lag på gang igjen. En svak utgave av Russland ble slått ut i VM-kvalifiseringen.

Norges motstandere i gruppespillet i VM: Spania (første kamp lørdag neste uke), Argentina, Paraguay, Angola og Polen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere