- Høres ut som han har brukt noe

Foto: Jarle Fredagsvik

Alexander Kristoff må klare seg uten dopingmistenkte Alessandro Ballan i Giro d’Italia.

04.05.11 23:03

Lørdag starter Alexander Kristoff sitt livs eventyr. Da skal han starte sitt aller første treukersritt i karrieren, Giro d’Italia.

Men det skjer uten lagkaptein, og tidligere verdensmester, Alessandro Ballan.

- Det er laget som har utestengt han, han er ikke dømt, forteller Alexander Kristoff til procycling.no.

- Vi har interne regler som sier at dersom du er under etterforskning så får du ikke sykle. Det er litt dumt for oss, siden han var vårt sterkeste kort. Det er dumt det tar lang tid med gamle saker, men dette har jo ikke noe med BMC å gjøre. Det stammer fra Lampre-tiden hans, forklarer Stavangergutten.

Besøk vårt forum!

- Høres ut som han har brukt noe
Da procycling.no snakket med Kristoff onsdag kveld var han ikke kjent med utskriftene av telefonsamtaler mellom Ballan og Guido Nigrelli. Etter å ha referert sitatene til BMC-rytteren sa han følgende:

- Det høres jo ut som han har brukt noe, men jeg er ikke rett mann til å dømme. Det er vel disse nye bevisene, forteller Kristoff.

- Jeg tror det er avhør eller rettssak den 12. mai. Det er jo en sak for en grunn, det er jo ikke noen som har funnet på dette.

Her finner du vår Giro d'Italia-konkurrans! Vinn flotte premier!

Morsom fyr
Det er andre året på rad at Alexander Kristoff og Alessandro Ballan sykler på lag. Nordmannen tegner et positivt bilde av lagkameraten.

- Jeg har vært romkamerat med han, vi har syklet en del løp sammen, så jeg kjenner han ganske godt. For meg virker han som en ordentlig fyr, en morsom fyr. Jeg tror ikke han har gjort noe dumt mens han har syklet for BMC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.