*Nettavisen* Sport.

- Hoset er ingen stjerne

Foto: (FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX)

Bengt Eriksen er ikke overrasket over at Magne Hoset har gått fra fast plass på landslaget til en rolle som stallfyll i Vålerenga.

12.05.06 14:12

OSLO (TV 2 Nettavisen): (Trykk på play i videovinduet over for å se alle Vålerengas mål hittil i sesongen)

- Hoset burde kanskje, men bare kanskje, ha fått flere sjanser til å vise seg frem i Vålerenga. Men faktum er at han har fått ganske mange sjanser, og han har ikke tatt godt nok vare på dem, sier TV 2s fotballekspert.

Torsdag skrev Dagbladet at Magne Hoset kan bli solgt fra Vålerenga, bare et år etter at han ble hentet til klubben. Den tidligere Molde-spilleren, som kom fra et mislykket opphold i FC København, har ikke blitt den suksessen Kjetil Rekdal kalkulerte med.

Kan selv sikre fremtiden
- Magne har ikke fått det til så bra som jeg hadde håpet, bekrefter Vålerenga-treneren overfor TV 2 Nettavisen.

Han bekrefter at noen spillere sannsynligvis kommer til å forsvinne fra klubben i løpet av sommerens overgangsvindu.

- Men det er for tidlig å si hvem det blir. Tillit varer ikke evig, men alle spillerne har fortsatt muligheten til å sikre sin egen fremtid i klubben ved å stå på for fullt i trening og kamp frem til overgangsvinduet åpner 1. juli. Det gjelder også Magne, poengterer Rekdal.

Taus Hoset
Etter torsdagens trening på Valle ville Magne Hoset selv overhodet ikke snakke om sin egen situasjon i klubben.

- Jeg svarer ikke på spørsmål om det, sier Hoset til TV 2 Nettavisen.

Fredag kveld sitter han etter all sannsynlighet nok en gang på benken når Vålerenga tar imot Lillestrøm på Ullevaal. Og det overrasker altså ikke TV 2s fotballekspert Bengt Eriksen – som heller ikke selv finner plass til Hoset i sin imaginære førsteellever basert på dagens Vålerenga-stall.

- Jeg er ikke så veldig overraska over at Hoset ikke har slått til, medgir han.

For variabel
- Hvorfor har ikke Hoset klart å følge opp prestasjonen fra Molde, der han var stjerne?

- Jeg er glad du sier «i Molde». For sett fra Oslo har Magne Hoset aldri vært noen fotballstjerne. I sine beste stunder er han riktig nok en veldig god spiller, men det går altfor lang tid mellom hver gang han presterer opp mot sitt beste nivå.

- Hva må til for at Hoset skal blomstre?

- Jeg er ganske sikker på at han må spille sentralt på midten, kanskje i en rolle uten veldig mye defensivt ansvar. Og da gjenstår det for en trener å se om mannskapet for øvrig tillater at man dyrker en spiller i en slik rolle, poengterer Bengt Eriksen.

Se VIF-LSK direkte på TV 2 18.00 fredag. Sendingen starter 17.35. Du kan også se kampen direkte på fxt.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.