RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Høres ut som et luftslott

Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Sist oppdatert:
- Vi skjelver overhodet ikke, sier Åge Skinstad om trusselen om privat superlag med Petter Northug.

Eurosport-kommentator og arenaspeaker Kjell Erik Kristiansen står i spissen for planene om å starte et nytt superlag med Petter Northug, Dario Cologna, de beste svenskene, tyskerne, finnene og de kanadiske løperne i stallen.

- Målet er å ha teamet klart før neste sesong. Vi jobber med det, men mangler foreløpig penger. Vi må ha tunge sponsorer. Vi trenger minst 20 til 30 millioner, sier Kristiansen til adressa.no.

Kristiansen legger til at dette ikke er ment som konkurranse til landslagene, og at «hvis Petter Northug blir med, er det selvfølgelig ingen problemer med å fristille ham til verdenscupløp og mesterskap».

Les mer her: - Ønsker Northug på superlag

Langsiktig terminliste
- Dette høres veldig ut som et luftslott. Med dagens konkurranseopplegg finnes det ingen arena for et sånt lag, dersom de skal bruke sine sponsorer i konkurranse, sier sportssjef Åge Skinstad i Norges Skiforbund til Nettavisen.

Skinstad poengterer at Det internasjonale skiforbundet (FIS) har en langsiktig terminliste som gjelder fram til 2014, og at verdenscupen derfor vil fortsette å bestå av landslag de nærmeste årene.

- Vi har totale markedsinntekter på cirka 25-30 millioner når vi regner med utstyrsleverandører og sponsorer, og det som er hovedsalgsargumentet vårt, er selvfølgelig VM i Oslo og verdenscupen neste sesong. At de da skal selge inn ikkedraktreklame og sponsing under Beitostølen og NM, synes vanskelig til de summene, mener Skinstad.

- Skjelver ikke
Sportssjefen legger til at skiforbundet ikke frykter konkurranse fra private lag.

- Vi har et bra sportslig opplegg, og er gode på både det medisinske og smøringen. Vi skal også lytte til Petter og de andre løperne, for å sørge for at dette blir ytterligere styrket. I tillegg samarbeider vi godt med Olympiatoppen, fastslår Skinstad overfor Nettavisen.

I Adresseavisens artikkel uttaler også den kanadiske landslagstreneren Inge Bråten seg. Han er tiltenkt rollen som trener for superlaget, dersom det kommer på beina.

- Hvis Norges Skiforbund er smarte, frigir de bare en reklameplass på drakta. Da hadde det ikke kommet en slik diskusjon, sier Inge Bråten.

Bråten tror at skiforbundet skjelver.

- Vi skjelver overhodet ikke. Når det gjelder å frigi en plass, så har vi gjort det under de nasjonale stevnene, under åpningen på Beitostølen, og under NM. FIS bør etter min mening lempe noe på reklamereglene. Det er det eneste som kan føre til at vi får mulighet til å frigi plass til løperne. Vi har solgt ut alle reklameplassene, og disse inntektene bidrar til at vi kan ha det opplegget vi har nå gjennom OL denne sesongen og VM neste sesong, sier Skinstad.

- Ikke en del av planene
Northugs sponsorsjef Terje Julusmoen mener at hele sporten må omstruktureres dersom det skal bli plass til private lag. Samtidig avviser han at det er aktuelt for Petter Northug å gå ut av landslaget.

- Jeg har hørt ryktene om dette private laget og har også pratet med John Northug om det. Men det er ikke en sak for oss i det hele tatt. Andre må få lov til å planlegge, men Petter er ikke en del av de planene, sier Julusmoen til Adresseavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere