RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hun er ei tøff jente

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen utropte Maiken Caspersen Falla til medaljehåp i VM allerede under NM på Steinkjer.

KONNERUD (Nettavisen): Maiken Caspersen Falla (20) var den som ga Marit Bjørgen (30) tøffest kamp i sprinten under NM på Steinkjer for en måned siden.

Etterpå sa Bjørgen til Nettavisen at Falla er et medaljehåp på sprinten i VM.

Lørdag viste ungjenta at Bjørgen visste hva hun snakket om. Maiken Caspersen Falla imponerte stort i VM-generalprøven på Konnerud, og ble kun slått av amerikanske Kikkan Randall.

- Utrolig bra av Maiken. Hun er ei tøff jente. Man må se opp for henne under VM, sier Marit Bjørgen – som selv måtte ta til takke med en femteplass søndag, etter å ha blitt dømt bak Charlotte Kalla og Arianna Follis.

Bli bedre kjent med Maiken Caspersen Falla i dette intervjuet!

Andreplass en seier
Selv var unge Falla et eneste stort smil etter sitt beste løp noen gang.

- Jeg er kjempefornøyd. Det var en seier for meg å bli nummer to, fastslår hun.

Medalje i VM vil hun likevel ikke snakke om.

- Jeg tenker ikke sånn i det hele tatt. Det er viktig å ta VM som en vanlig konkurranse, og ikke la det koke i hodet, sier Falla, som imidlertid kommer med følgende innrømmelse:

- Formen er på vei!

- Sterk i hodet
Sprintlandslagstrener Jon Arne Schjetne tror ikke det som skjer mellom ørene blir noe problem.

- Maiken er sterk i hodet. Og hun har jo vært med i både VM og OL allerede, så hun har litt erfaring selv om hun er ung, poengterer han.

På papiret deler unge Falla nå status som Norges sterkeste kort når VM innledes med sprint torsdag.

For Bjørgen er dette på papiret den svakeste øvelsen. Mens hun er storfavoritt på de lengre distansene, er hun én av fem-seks jenter med gullmuligheter i sprint.

Bjørgen: - Opp til meg
- Jeg vet jeg har muligheter i sprint også. Det er opp til meg. Men det må klaffe, fastslår Marit Bjørgen – som mener hun nå er så godt forberedt som hun kan være til sitt livs viktigste skimesterskap.

- Jeg er veldig fornøyd med det som skjedde her på Konnerud i helga. Jeg fikk to tøffe gjennomkjøringer. Jeg er klar for VM, og gleder meg, fastslår Marit Bjørgen.

Celine Brun-Lie ble slått ut i semifinalen søndag, mens den fjerde jenta på det norske VM-laget i sprint, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, røk allerede i kvartfinalen.

Oppløst i tårer og tydelig sint forlot Uhrenholdt Jacobsen arenaen på Konnerud uten å snakke med pressen. VM-generalprøven kunne rett og slett ikke blitt verre for hennes del.

Men det er altså først torsdag VM-medaljene deles ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere