- Hun er kvalitet personifisert

Foto: Ap

Europas kaptein Alison Nicholas var helt fra seg av begeistring for Suzann Pettersens prestasjon.

24.09.11 09:10

Det norske golfesset sørget for to av to mulige poeng for Europa i kampen mot USA under den første dagen av Solheim Cup på Killeen Castle utenfor Dublin.

Først vant hun foursome på morgenen sammen med svenske Sophie Gustafson mot Juli Inkster og Brittany Lang, før hun og en annen svenske, Anna Nordqvist, slo det amerikanske stjerneparet Michelle Wie og Cristie Kerr i fourball på ettermiddagen.

Ren klasse
I den første matchen avgjorde Suzann Pettersen med en birdieputt på det aller siste hullet. Og det var den kaptein Alison Nicholas uoppfordret trakk frem på den internasjonale pressekonferansen fredag kveld.

- Og Suzann i morges. Den putten på det siste hullet var ren klasse. Kvalitet personifisert, skrøt sjefen.

Og fortsatte:

- Tøff putt også. Nedover og fra venstre til høyre, og hun tenkte vel at ”jeg ikke har satt en i hele dag, så kanskje dette er den ene”. Jeg hoppet ganske høyt opp i lufta. Jeg hoppet så høyt at jeg fikk høydeskrekk. Det var overveldende. Fantastiske greier, sa hun med beundring i stemmen.

Og beundringen er gjensidig, og huller laglederens betydning for at Europa leder Solheim Cup etter første dag med 4,5 mot 3,5 poeng.

- Du ser stort sett Ali når du holder på å tape. Det er nok å bare se henne, hun trenger ikke si noe. Hun er en inspirasjon, sier Suzann.

Etter å ha hanket inn to strake poeng fredag, tar Suzann Pettersen seg en pause lørdag morgen, når åtte av de andre europeiske jentene skal ut i nye dueller med amerikanerne. Suzann ba selv om å bli hvilt i en av sesjonene lørdag, etter å ha vært på banen i ti timer fredag.

Pettersen er ganske sikkert tilbake i lagoppstillingen når ettermiddagskampene i fourball starter.

Styrket i troen
USA har vunnet Solheim Cup de siste tre gangene, og ikke siden 2003 på Barsebäck i Skåne har Europa vunnet turneringen. Det har fått enkelte kritiske røster til å antyde at konkurransen er avleggs fordi det er for stor forskjell på lagene, og at USA heller burde spille mot et verdenslag enn et Europa-lag.

Suzann Pettersen mener at den første dagen av årets turnering viser at det er nonsens.

- Jeg er styrket i troen på at vi kan vinne dette, sier 30-åringen fra Oslo.

Lørdag morgen ser spilleoppsettet slik ut:

Caroline Hedwall / Sophie Gustafson (EUR) - Angela Stanford / Stacey Lewis (USA)
Karen Stupples / Christel Boeljon (EUR) - Morgan Pressen / Ryan O'Toole (USA)
Maria Hjort / Anna Nordqvist (EUR) - Brittany Lang / Juli Inkster (USA)
Catriona Matthew / Azahara Munoz (EUR) - Cristie Kerr / Paula Creamer (USA)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.