*Nettavisen* Sport.

- Hun er litt han

Foto: OLIVIER MORIN (AFP)

Avis hevder at friidrettsfenomenet Caster Semenya ikke har eggstokker.

11.09.09 12:54

Sydney Morning Herald skriver at den mye omtalte verdensmesteren på 800 meter for kvinner, egentlig er litt mann også.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Caster Semenya har på grunn av sitt mandige utseende skapt en god del spekulasjoner og diskusjoner omkring hvorvidt hun er en mann eller dame. Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) skal ha fått klager, og tatt dem såpass alvorlig at de krevde kjønnstesting av den sørafrikanske løperen.

Resultatene skal vise at løperen tekninsk sett skal være hemafroditt.

- Medisinske rapporter indikerer at hun ikke har eggstokker, men innvendige testikler, som produserer store mengder testosteron, skriver avisen.

Semenya skal ha kjempet mot rykteflommen i hele sitt liv, og dette er nok et skudd for baugen. Hun har vært villig til å teste seg, både ved blodprøver og gynekologiske undersøkelser.

Semenya vil trolig beholde gullmedaljen sin, siden det ikke er snakk om doping, men det er dog usikkert om hun får delta i flere internasjonale stevner, hevder avisen.

- Disse testene gir ingen mistanke om bevisst juks, men kan åpne for at den medisinske tilstanden gir Semenya en urettferdig fysisk fordel ovenfor konkurrentene, sier en talsmann for IAAF, Nick Davies til Herald.

Avisen skriver at det vil ikke komme flere detaljer før utøveren selv er informert om resultatet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.