Gå til sidens hovedinnhold

- Hun fortjener denne sjansen

Linn Jørum Sulland heier på venninnen, men er ikke trygg på egne sjanser.

HELSFYR (Nettavisen): I september skrev Nettavisen om håndballspilleren Linn Gossé og hennes drøm om å komme med til EM i Serbia.

Tertnes-spilleren hadde da vært ute i landslagskulden i sju år, til tross for at hun ble kåret til «årets spiller» i Postenligaen forrige sesong og vært stabilt god på klubblaget. Landslagssjef Thorir Hergeirsson sa imidlertid at Gossé ville få sin sjanse til å vise seg fram i høst, og bare dager senere ble det klart at 26-åringen ville få den sjansen snarlig.

Gossé ble nemlig tatt ut i troppen som skal spille Golden League i danske Århus. Samtidig ble det klart at venstrekant Kari Mette Johansen ikke ønsker å være med til EM.

- Veldig god
Dermed må Hergeirsson rekruttere inn en ny venstrekant før EM, og Gossé ligger trolig godt an. Det er ventet at hun vil kjempe om kantplassen med Charlotte Mordal.

Det at 26-åringen nå får denne sjansen gleder landslagsvenninne Linn Jørum Sulland stort. De to kjenner hverandre svært godt, og spilte i mange år sammen i Stabæk.

- Det er bra at hun får denne sjansen. Jeg synes Linn er veldig god. Det er mange gode venstrekanter, så det blir hard konkurranse, men hun har noe å bidra med, sier Sulland til Nettavisen.

Gossé beskriver seg selv som en litt unorsk kantspiller. Med dette mener 26-åringen at hun ikke bare står i hjørnet og venter på ballen. Det er Sulland enig i.

- Ja, helt klart. Hun er i stand til å gjøre mye mer på egen hånd i angrep. Så det kan bli spennende. Hun er også rask i kontringsfasen, og det er noe vi er helt avhengig av, sier hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Stor forskjell
Både Gossé og Jørum Sulland debuterte på landslaget mot Portugal for rundt sju år siden. Sulland fikk imidlertid sitt gjennombrudd tidligere enn venninnen.

- Vi ble vel tatt opp på likt. Men nå fortjener Linn en sjanse. Ikke fordi hun er Postenligaens beste spiller, men fordi hun er god, sier Sulland.

- Det er stor forskjell på det å spille internasjonale kamper og i Postenligaen, men jeg mener at Linn så absolutt er god nok for et slikt nivå. Det blir spennende å se, sier hun.

Selv har Sulland blitt toppscorer for Norge både i VM og OL i løpet av det siste året. Larvik-spilleren føler seg likevel ikke sikker på at hun kommer med til EM i desember.

- Jeg føler alltid at jeg må bevise noe, fordi det er så mange gode spillere. Men nå sliter vi litt med skader på høyresiden, så da er sjansen der for at jeg får være med igjen.

- Men det er en konkurranse. Man kan ikke regne med å få være med. Det er konkurranse fra dag en, men det er slik det skal være. Det er slik vi blir gode, sier Sulland.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Et vendepunkt
Også Larvik-spilleren har fått sin del av tøffe landslagsnyheter opp gjennom karrieren, og har flere ganger blitt vraket til store mesterskap. Vendepunktet kom under EM i 2010.

Da var Sulland tatt ut som reserve i den norske troppen, og kom inn for Stine Bredal Oftedal i semifinalen mot Danmark. Sulland scoret syv mål i kampen og har siden vært et sikkert kort.

- På landslaget har jeg fått det til bedre etter det som skjedde i 2010. Så man kan kanskje kalle det et vendepunkt, sier Sulland.

- Men jeg hadde vært med på mesterskap før, men da fikk jeg mindre spilletid. Så jeg har hatt en utvikling, og det er bra. Det hadde vært kjedelig om jeg hadde stagnert, sier hun.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene