RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hun gir seg aldri

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
Maiken Caspersen Falla bet tenna sammen og tok seg til sin første finale i klassisk sprint.

Uten Marit Bjørgen var det de færreste som trodde at de norske ungjentene skulle klare å gjøre noe spektakulært i det meget rutinerte selskapet på kvinnesprinten i Kuusamo.

Men i hard konkurranse lyktes Maiken Caspersen Falla å ta seg helt til finalen. Det var altså første gang hun tok seg til finalen i klassisk sprint.

I finalen derimot ble det litt for tøft for 19-åringen, som til slutt ble nummer seks, 10,9 sekunder bak vinneren Justyna Kowalczyk fra Polen. Petra Majdic fra Slovenia og Alena Prochazkova Slovakia tok de to andre plassene på pallen.

Men selv om det ble for tøft i finalen, viste Falla at steget opp til de beste ikke nødvendigvis er så langt. Det mener i alle fall Fallas trener på juniorlaget, Roar Hjelmeseth.

- Maiken er veldig kjapp, spesielt i de bratte bakkene og der gikk hun veldig bra i dag. Målet var at hun skulle komme til semifinalen, og det hadde jeg for så vidt god tro på at hun skulle klare. At hun kom helt til finalen er jo veldig bra, sier Hjelmeseth til Nettavisen.

Men veldig overrasket var ikke treneren.

- Hun gikk jo et meget godt løp på Beitostølen, så jeg ble nok ikke veldig overrasket over at hun gikk så godt.

Men i finalen ble det langt tyngre for ungjenta, og dermed klarte hun ikke å melde seg på i kampen om en pallplassering. Det var ikke så rart, skal vi tro Hjelmeseth.

- Hun gikk nok det hun klarte i semifinalen, og brukte veldig mye krefter på å ta seg til finalen, derfor ble det nok tungt i finalen. Men hun biter uansett tenna sammen og gir seg aldri. Det er jo styrken hennes, forklarer Hjelmeseth.

Sterk semifinale
For det var imponerende hvordan Maiken Caspersen Falla tok seg til sin første finale i klassisk sprint. Først gjorde hun jobben i kvartfinalen, før hun endte i det klart tøffeste semifinaleheatet. Der gikk hun nemlig mot Aino-Kaisa Saarinen, Petra Majdic og Justyna Kowalczyk.

Det var kanskje også det som til sist sørget for at hun kom seg til finalen. For tempoet i den siste semifinalen for kvinnene var så høyt, at Falla kapret den siste finaleplassen som såkalt Lucky Loser. Men det var like imponerende hvordan Falla gikk på ski. For der Kowalczyk ser ut til å slite seg gjennom løypen, var Fallas teknikk av ypperste klasse. I den kraftigste motbakken viste hun enorm styrke i semifinalen.

-Hun endte opp i en håpløs posisjon nesten hvert eneste heat, men hun visste at hun kunne ta en del meter i motbakken. Hun går veldig disiplinert. I det hele tatt gikk hun veldig mange gode heat, hun fikk i grunn det maksimale ut av hver enkelt situasjon, forteller Hjelmeseth. Han mener at Caspersen Falla fort kan ta steget opp på pallen, men mener at det ikke nødvendigvis er det umiddelbare målet for henne.

- Når hun har tatt seg til flere finaler, kan hun begynne å ha som mål å ta steget opp til pallen.

Positiv dag
Likevel var det en oppløftende dag for de norske sprintjentene. Celine Brun-Lie var også med i det samme semifinaleheatet som Falla, men lyktes ikke å ta seg videre.

Etter en trå sesong i fjor, viste det unge norske laget at framtiden er lys for det kvinnesprint i Norge. For med alle seks videre fra prolog, og to jenter i semifinalen, kan det virke som at noe er på gang.

De øvrig norske jentene, Ingvild Flugstad Østberg, Marthe Kristoffersen, Karianne Bjellånes og Kari Vikhagen Gjeitnes gikk ut i kvartfinalen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere