*Nettavisen* Sport.

- Hun gjør sporten kjedelig

Foto: Paul Crock / Afp / NTB scanpix

Denne dama er i en helt egen klasse.

Australian Open ble servet i gang natt til mandag norsk tid, og vil de neste to ukene ha en hel tennisverdens øyne rettet mot seg.

Skal vi tro tidligere tennisproff og nåværende kommentator, Jan Frode Andersen, er det derimot ikke mye grunn til å forvente seg de store overraskelsene på damesiden.

Han mener nemlig at hans favoritt er i en egen klasse.

Forutsigbart
- Jeg klarer ikke å se andre vinnere enn Serena Williams. Hun er vanvittig stor favoritt, til tross for at hun bare er seedet som nummer tre, sier Jan Frode Andersen til Nettavisen.

Lillesøster Williams har de siste årene nedprioritert mindre turneringer, men stort sett alltid levert i de store. Derfor mener Andersen at tredjeplassen på verdensrankingen er langt fra representabel for styrkeforholdet.

- På en normal dag er det ingen som kan slå Serena Williams, dessverre vil jeg kanskje si. Dette gjør jo at kvinnetennisen i stor grad blir forutsigbar og kjedelig.

Andersen synes det er rart at motstanderne så ofte kommer til kort, og understreker at det kun er tre ting som står mellom Serena Williams og seier i Australian Open.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kan bli sliten
- En skade vil naturligvis kunne sette en stopper for mulighetene. Det andre som kan hindre henne er hvis hun går inn i kampene med arroganse og undervurderer motstanderen, sier Andersen, men understreker at dagens Serena Williams sannsynligvis er altfor profesjonell til å gå i denne fellen.

- Den tredje faktoren som kan spille inn, er hvor tøffe motstandere Williams møter utover i turneringen, og hvor sliten hun kommer til å være mot slutten, forteller den tidligere tennisproffen.

Etter å ha tenkt nøye, klarer han kun å finne en spiller som kan ha mulighet til å beseire Williams.

- I mine øyne er Victoria Azarenka (førsteseedet) den eneste som kan slå henne, men da må Azarenka ha en veldig god dag, samtidig som Serena må ha en dårlig. Det er trist at utviklingen har blitt slik, og det er liten tvil om at kvinnetennisen hadde hatt godt av å få opp flere utfordrere.

P.S. Serena Williams spiller sin førsterunde-kamp mot rumenske Edina Gallovits-Hall tirsdag.

Sjekk siste nytt fra Australian Open her!

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu', 'e9a7403eace74343b99d1524cbf3edd2', '52pxg6a7j19l1202csdnvsti1', 468, 464, 'perf16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu-52pxg6a7j19l1202csdnvsti1', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.