- Hun har de største medaljesjansene i EM

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sportssjefen mener hun har større muligheter enn Jaysuma Ndure og Henrik Ingebrigtsen.

Sportssjef Ronny Nilsen mener at de norske utøverne kan klare to medalje medaljer i innendørs-EM i friidrett i Göteborg til helgen, og det er Ezinne Okparaebo som er det største håpet.

Okparaebo tok sølv på 60-meteren i 2009, og for to år siden ble det bronse.

- Av de ti utøverne som stiller i Göteborg, er hun den som er lengst framme, men også Jaysuma Saidy Ndure (60 meter) og Henrik Ingebrigtsen (3000 meter) er store outsidere i medaljekampen, sier Nilsen til NTB.

For to år siden var det Christina Vukicevic som tok den andre medaljen ved siden av Okparaebo. Hun er ikke med i hekkøvelsen i år, så dersom Norge skal klare to medaljer, må andre klare den andre enn henne.

Trist forfall
Høydehopperen Tonje Angelsen måtte melde forfall til høydekonkurransen. Hun følte seg ikke klar for en knallhard høydekonkurranse i Göteborg etter operasjonen hun var gjennom i slutten av januar.

- Hun tok selv avgjørelsen om å stå over EM. Det var nok fornuftig, for hun bør ta små steg mot sommersesongen. Det er tross alt viktig for henne. Jeg støtter helt og holdent avgjørelsen hennes, sier Nilsen.

Kristine Eikrem Engeset (1500) har også trukket seg. Det betyr at den norske EM-troppen ble redusert fra tolv til ti utøvere, men likevel er den troppen friidrettsforbundet sender til Göteborg en av de største til et internasjonale innendørsmesterskap noensinne.

Spennende
- Jeg mener vi stiller med en spennende tropp utøvere til helgen. Vi har tatt ut en fin blanding utøvere av erfarne og ganske unge utøvere, sier Nilsen.

Han legger til at det ikke er så mange medaljekandidater blant dem som stiller, men sportssjefen mener det er godt håp om å nå målet om to medaljer.

- I 2011 ble det vedtatt på tinget at vi skulle satse på to medaljer, og det målet står vi fast på, sier Nilsen til NTB.

Den første norske utøveren som skal til aksjon under mesterskapet, blir Vladimir Vukicevic på 60 meter hekk. Han skal i aksjon i første runde allerede fredag formiddag.

- Vladimir har hatt stor framgang i vinter. Han må nok ned mot 7,65 sekunder for å nå semifinalen, men det bør han klare. Det betyr også at han må sette norsk rekord, forteller sportssjef Nilsen.

Mesterskapet i Göteborg innledes fredag og avsluttes søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Ezinne Okparaebo

Mest lest på Sport

Annonsebilag