RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Huseklepp er som en ung Grønkjær

Sist oppdatert:
Tidligere Chelsea-proff Bjarne Goldbæk er imponert over Branns Erik Huseklepp. Les hva Fifa-agenten mener om norsk fotball.

LA MANGA (Nettavisen): Bjarne Goldbæk er en av Danmarks mest erfarne utenlandsproffer. Før han la opp i 2005 spilte han for klubber som Schalke 04, Kaiserlautern, FC Köln, Chelsea og Fulham.

I november 2006 begynte han som Fifa-agent for den norske fotballagent-kongen Rune Hauge. Nå er han på La Manga for å finne norske spillere som kan passe i tysk Bundesliga.

Ble overrasket
38-åringen forteller at han ble overrasket da han så sin første tippeligakamp for et halvt år siden.

- Nivået var høyere enn jeg trodde. Mange i Danmark og Tyskland har fortsatt en oppfatning av at norsk fotball er preget av primitivt langpasningsspill, sier Goldbæk til Nettavisen.

Onsdag kveld så han det fartsfylte og tidvis velspilte oppgjøret mellom Brann og Rosenborg i La Manga Cup.

- Det var en god kamp til å bli spilt i februar. Både Brann og Rosenborg spilte god og teknisk fotball. Det gjorde Vålerenga også i sin kamp mot KR Reykjavik, mener Goldbæk, som har base i Düsseldorf.

Imponert over Huseklepp
Han la spesielt merke til tre spillere i oppgjøret:

*Erik Huseklepp har noe ekstra. Han er rask, har god touch og en fin innleggsfot. Han minner meg om en ung Jesper Grønkjær, selv om han fortsatt er uferdig som fotballspiller, sier Goldbæk.

*Per Ciljan Skjelbred er kvikk og aggressiv. Samtidig har han god teknikk.

*Man kan se at Roar Strand er en spiller med erfaring fra øverste nivå. Han har en holdning og innstilling som kjennetegner spillere av høy klasse.

Kun El Fakiri
Bortsett fra Rune Bratseth og Jørn Andersen har Norge har hatt få profiler i tysk fotball. For tiden er Hassan El Fakiri (Borussia Mönchengladbach) den eneste norske spilleren i Bundesligaen. Samtidig florerer det av danske spillere i den tyske serien.

- Det er ingenting i veien for at Norge også kunne hatt 10-15 spillere i Tyskland. Jeg tror det hadde vært bra for mange norske spillere å få erfaring fra tysk fotball, sier Goldbæk, som mener at Tippeligaen ikke er like langt unna nivået i Bundesligaen som tidligere.

- Tippeligaen blir stadig bedre, og TV-avtalen har pumpet inn mye penger i norsk fotball. Bundesligaen har kommet i skyggen av Premier League de siste 10-15 årene, og de største profilene går nå til England. Jeg tror norske spillere kunne brukt Bundesligaen som et fint springbrett til Premier League, mener den tidligere landslagsspilleren.

Foruten at norsk fotball fortsatt ikke har en spesielt god klang i Tyskland, tror dansken at Norge er for langt unna til at klubbene bruker mye tid på å kartlegge markedet.

- Tyskerne leter mye mer i nabolandene, som Østerrike og Danmark, sier Goldbæk, som har lagt merke til en ny tendens i norsk fotball den siste tiden.

- Lønningene i norsk fotball blir stadig høyere, og kan nå måle seg med serier som den østerrikske og nederlandske. Derfor tror jeg det blir færre nordmenn i disse seriene, og Tippeligaen blir stadig mer attraktiv for utenlandske spillere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere