- Hushovd blir en stor verdensmester

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Tidligere lagkamerat i Crédit Agricole, Nicolas Roche, har stor tro på nordmannen neste sesong.

31.10.10 10:14

Nicolas Roche (Ag2r - La Mondiale) er klokkeklar på at Thor Hushovd leverer varene i verdensmestertrøyen neste sesong.

Det til tross for at det hviler en slags forbannelse over VM-trøyen. Historien tilsier at mange har mislyktes i VM-stripene.

- Hushovd er en av de beste rytterne i feltet, det beviste han ved å bli verdensmester. Jeg syklet to år med han på samme lag (Crédit Agricole), inkludert en Giro d`Italia. Jeg tror han vil bli den beste verdensmesteren på lenge, sier Roche til VeloNation.

Evans og Hushovd
Roche mener at Hushovd er i stand til å takle det presset som følger med en verdensmestertittel. Iren mener at Hushovd kan sammenlignes med verdensmesteren fra 2009, Cadel Evans (BMC Racing Team).

- Cadel Evans har vært en av de beste verdensmesterne de siste årene. Han startet sesongen i januar (Tour down Under) og avsluttet i Lombardia, og han var sterk nesten hele sesongen, mener Roche og legger til; - Han kjemper alltid og har et bra sportslig fokus. Han ga trøyen et løft. Cadel var en mester, det er definitivt Thor også.

26-åringen har selv aldri vært bedre på sykkelsetet. Det viser resultatene helt fra begynnelsen av mars da han bemerket seg i Paris-Nice til høydepunktet med syvendeplassen i Vuelta a Espana.

Fokus på kosthold
- Jeg har endret litt de siste årene. Mest treningsmessig, men også livsstilen. Alt jeg gjør handler nå om sykling, forteller Roche.

- Hvert år øker jeg litt. Jeg sier til meg selv at det jeg gjorde i fjor var bra, men at jeg har mer å gå på. Jeg vil bli bedre.

Roches fokus på kosthold hele året har ført til at han har blitt en bedre klatrer. Det viste han blant annet med 15.-plassen i Tour de France, og ikke minst den nevnte 7.-plassen i Vuelta a Espana. Selv om det er stykke opp til faren, Stephen Roche, som vant Giro d`Italia, Tour de France og VM i 1987.

Sammen med Eddy Merckx er Roche den eneste som har klart den bragden, også kalt «Triple Crown of Cycling».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

Klokketro på eget opplegg
- Jeg har jobbet hardt med min egen kropp, og fått god hjelp av støtteapparatet i laget, forklarer Roche, og legger til; - Vi har snakket mye om dette med kosthold og vekt. Da jeg var skadet i tre uker etter Romandiet rundt ble jeg fortalt akkurat hva jeg skulle gjøre for å holde meg i form før touren.

Iren legger til sykkelsporten handler om små detaljer.

- Formen vil komme hvis alt stemmer, avslutter Roche.

Nicolas Roche fortsetter i Pro Tour-laget Ag2r - La Mondiale neste sesong. Vi ønsker han lykke til!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag