*Nettavisen* Sport.

- Hushovd er favoritten

Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) i verdensmestertrøyen og Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) i den grønne trøyen. Foto: Laurent Cipriani (Ap/Scanpix)

Cavendish, Gilbert, Cancellara og Kvålsvoll er enige om at Thor Hushovd er VM-favoritt.

- Thor Hushovd er VM-favoritt.

Det var hovedbudskapet til Philippe Gilbert og Fabian Cancellara da procycling.no møtte dem på deres norgesvisitt i forbindelse med Sørlandsparken GP.

- Thor har store sjanser. Han viste kjempeform i Tour de France. Han er også ofte i god form i september. Det er en løype som passer han bra, men også mange andre, analyserer Cancellara overfor procycling.no.

- Det er en typisk målgang som passer Thor, forteller Gilbert til oss i samme anledning.

Mark Cavendish har også uttalt lignende ting om Hushovds sjanser.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

-Thor sier selv han er favoritt
Atle Kvålsvoll ble ikke overrasket da procycling.no konfronterte han med uttalelsene til noen av Hushovds argeste konkurrenter.

- Han har vel for så vidt sagt det selv også, at han er favoritt. Han føler seg veldig bra nå etter England rundt, så han er klar for å være en av favorittene, forteller Hushovds trener til procycling.no.

- Det er helt naturlig i en sånn løype som vi har nå. Det er det ingen tvil om. Thor er veldig fornøyd med hvordan utfallet av England rundt ble, han er der han skal være, understreker treneren.

- Presset er en del av hverdagen til Thor
Thor Hushovd har vært en sykkelrytter som har levd med mye press de siste årene. Fra tidlig på 2000-tallet bar han nesten hele Credit Agricole alene, mens i Cervélo Test Team reddet han stumpene da Carlos Sastre ikke maktet å levere resultater.

Derfor mener Kvålsvoll at Hushovd takler favorittstempelet på en meget god måte.

- Det er en del av hverdagen hans. Han har levd med press helt siden han ble proff. Thor bruker media offensivt til å legge press på seg selv. Det er ingen ny situasjon for Thors egen del. Dette takler han veldig bra.

Interessen foran mesterskapet er meget stor her hjemme i Norge, og det er ventet lassevis med tilskuere til Københavns gater. Det er bra for Hushovd, mener Kvålsvoll.

- Det blir masse nordmenn, så det blir kjempestemning og det er positivt for alle de norske, understreker trønderen, som også er sportssjef i det norske laget Plussbank Cervélo.

Følg hele sykkel-VM hos procycling.no!

Har pakket vekk VM-trøya
- Nå er VM-trøya pakket vekk, så får vi se om vi kan den fram om en uke igjen, forklarer han.

Under Tour de France er medieoppmerksomheten enorm, derfor er det ikke oppstusset rundt det å være regjerende verdensmester noen ukjent situasjon for Grimstad-gutten.

- Thor har en tendens til å gå ut med sine mål. Oppmerksomheten bruker han til noe positivt. Han tenker hele veien sitt eget løp og har kjørt som kaptein i mange år. Dette er en situasjon han er vant med, avslutter Kvålsvoll til procycling.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.