RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lyseberg Solum (Scanpix)

- Hushovd er veldig movitert

Sist oppdatert:
Slik skal Atle Kvålsvoll bygge opp eleven etter at de «takket nei» til Tour de France.

Stjernelaget BMC Racing Team offentliggjorde mandag kveld at Thor Hushovd ikke sykler årets Tour de France.

Vårsesongen har vært en eneste stor nedtur og det amerikanske laget har funnet årsaken til formsvikten.

- Vi utførte noen tester på Mapei Sport Center etter Giro d'Italia og fant tegn på at han hadde hatt en virusinfeksjon tidligere i år, skrev laget i pressemeldingen.

Sammen med BMC-ledelsen fant Thor Hushovd og Atle Kvålsvoll, hans personlige trener, at det var best å «starte på nytt». Det betyr at både Sveits rundt og Tour de France ryker for å få en «mildere oppkjøring» til OL.

- Jeg trenger mer tid på å hente meg inn og OL har hele tiden vært et av mine store mål. Jeg håper også å være en del av BMCs lagtempolag i VM, i tillegg til å kjøre fellesstarten. Så jeg har fortsatt mange mål jeg kan nå denne sesongen, sa Hushovd i pressemeldingen.

Les også: Hushovd dropper Tour de France

Kvålsvoll: - OL motiverer
Overfor procycling.no forteller Atle Kvålsvoll at de kom fram til avgjørelsen sammen med laget, og at det har vært en god dialog hele veien.

- Er det godt å endelig få svar på hva som har plaget ham?

- Ja, det er klart at det verste er alltid å ikke vite. Men det har vært utrolig bra oppfølging fra laget og legen Max Testa, forteller trener.

- Hva betydde OL med tanke på avgjørelsen som ble tatt?

- Thor var innstilt på å kjøre touren, men nå ble det slik at det ikke lot seg gjøre, så da er OL en veldig viktig motivasjonsfaktor når han nå skal bygge seg opp igjen.

BMC-sjefen: - Ville ikke vært forsvarlig
Jim Ochowicz, BMC-lagets mektige general manager, har naturligvis sagt sitt i denne avgjørelsen.

- Både vi i ledelsen, de som har ansvaret for rytternes helse, og Thor selv var med på å ta denne avgjørelsen, sier Ochowicz til Fædrelandsvennen.

Amerikaneren forteller videre at det aldri var aktuelt å la han hjelpe fjorårets Tour de France-vinner, Cadel Evans, i hans nåværende form.

- Det var aldri aktuelt for oss å la han kjøre Tour de France i den tilstanden han er i nå, det ville ikke vært forsvarlig. Dette viruset har satt han ganske kraftig tilbake, men nå skal han få tid til å bygge sge opp igjen sakte, men sikkert.

- Vi skal få gutten frisk. Jeg tipper at innen et par uker begynner han å nærme seg noe.

Hushovd har kommet tilbake tidligere
Ochowicz innrømmer også at Thor Hushovds start på den tre år lange kontraktstiden med BMC-mannskapet har vært skuffende.

- Selvsagt. Han har jo ikke hatt noen vårsesong i det hele tatt. Det er klart det er skuffende. Men sånn er sykkelsporten. Man kan ikke forutse og spå, man må bare planlegge så godt man kan. Og justere deretter. Nå må vi justere oss, vi skulle gjerne hatt med oss Thor, men dessverre blir det ikke sånn. Han ville gjort en fantastisk jobb for BMC, det vet jeg. Vi vet alle hva Thor er god for, konkluderer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det er ikke første gang at Thor Hushovd har slitt i Tour de France-oppkjøringen. I 2010 brakk 34-åringen kragebeinet. Allikevel kom han tilbake og vant etappen til Arenbergskogen i touren to måneder senere.

- Det er litt forskjell på de to situasjonene. Med kragebeinet kunne han begynne å trene igjen kjapt. Da var han ikke syk på samme måten, så han trenger nok litt mer tid nå, forteller Kvålsvoll.

Slik skal han komme tilbake
- Hvordan blir treningsopplegget fremover?

- Nå tar han seg en uke fri for å hente seg inn og så starter han opp igjen neste uke med å gradvis bygge seg opp igjen til Polen rundt og OL.

- Er Polen rundt nok rittrening til å nå toppformen til OL?

- Rittet varer en uke så jeg vil si det. På mange måter er det en mer «safe» oppkjøring til OL. Tour de France er en risiko med tanke på belastningen og muligheter for velt og sykdom. Noen kommer selvsagt ut av Tour de France med knallform og kommer til å gjøre det sterkt i OL også, mens andre ikke vil klare kombinasjonen. Vi skal huske at sterke ryttere som (Tom) Boonen og (Alexander) Kristoff også bruker Polen rundt som oppkjøring.

- Hushovd uttaler i pressemeldingen at han også satser hardt mot VM. Vil Vuelta a Espana komme inn i rittprogrammet hans nå som touren ryker?

- Det er det opp til laget å avgjøre. Det er de som ordner med rittprogrammene, men nå som det ikke blir noen Tour de France er det klart at OL, Vuelta a Espana og VM kan være en naturlig tanke. Det er i hvert fall sikkert at Hushovd er veldig motivert for andre halvdel av sesongen, forsikrer Kvålsvoll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere