*Nettavisen* Sport.

- Hushovd garanterer suksess

Foto: sirotti (sirotti)

Sjekk hva Mario Cipollini tenker om Thor Hushovds Milan-San Remo-sjanser.

16.03.11 16:25

Det er svært få i sykkelverdenen som vet mer om hva som kreves for å vinne sykkelritt enn Mario Cipollini.

Den italienske «wonderboyen» vant hele189 sykkelritt i sin aktive karriere, deriblant Milan-San Remo i 2002.

Allerede som guttunge lovet han faren at han skulle vinne rittet, etter at de så storebror Cipollini bli kjørt av rittets brudd i 1988.

- Jeg tror det kommer til å bli et fantastisk ritt i år. Det er ingen store favoritter, alle virker å være på det samme nivået, forteller kjekkasen til cyclingnews.com.

Sjekk ut hvordan du kommer til sykkel-VM her! Og du, det er gratis!

Hva gjør Garmin?
Det er knyttet stor spenning til hva Team Garmin-Cervélo kommer til å gjøre. De har tre soleklare vinnerkandidater på laget. Blir det for mange kokker?

- Garmin-Cervélo-laget vil ha flere taktiske muligheter enn noe annet lag, takket være Thor Hushovd, Tyler Farrar og Heinrich Haussler. Men det kan også skape et dilemma, forklarer Cipollini.

Hushovd og Farrar har nylig kjørt sammen i Tirreno-Adriatico. Det har «SuperMario» lagt merke til.

- Hushovd og Farrar funket bra sammen i to sprinter i Tirreno. Farrar vant den første, men Haedo slo han ganske lett i den andre. Farrar er rask, men jeg tror Milan-San Remo fremdeles er litt for mye for han.

Deretter vektlegger han Hushovds beviselig gode kjøring over lange distanser.

- Jeg tror Hushovd er mer enn garanti for et resultat. Han beviste at han er rask etter 250 kilometer da han ble verdensmester. Jeg er og sikker på at laget ville elske å se han vinne i regnbuetrøya.

Men Hushovd har også Heinrich Haussler på laget. Tysk-australieren ble nummer to i rittet i 2009.

- Problemet kan være Haussler. Hvis han vil kjøre sitt eget løp kan det lede til forvirring. Det er opp til lagledelsen å finne ut av problematikken før rittet.

Her finner du procycling.nos sykkelkonkurranse!

Hva med resten?
Cipollini har tre andre store favoritter. Det er Mark Cavendish (vant i 2009), fjorårsvinner Oscar Freire og Philippe Gilbert.

I tillegg lister han opp en rekke outsidere som Daniele Bennati, André Greipel, Alessandro Petacchi, Tom Boonen og Giovanni Visconti.

Du kan lese Cipollinis betraktninger her.

Annonsebilag