- Hushovd hadde aldri gått til Astana

Foto: LUC CLAESSEN (AFP/Scanpix)

Men omtrent alt annet kan skje denne overgangshøsten. Få oversikten her!

18.08.10 15:15

Først ble det klart av Fränk og Andy Schleck forlater Team Saxo Bank. Deretter ble Alberto Contador (Astana) presentert som duoens erstatter.

Så detonerte Carlos Sastre selv bomben, da han forlot Cervélo TestTeam til fordel for Team Geox, mens Liquigas ble for trangt for Roman Kreuziger. I stedet blir han plaster på såret i Astana etter tapet av Contador.

Stopper det der?

Neppe.

Denis Mensjov er på vei til Team Katjusja, mens Fabian Cancellara etter rapportene teller på knappene i Team Saxo Bank. I tillegg må Cervélo ut på markedet etter å ha mistet sin sammenlagtrytter.

Hovedårsaken til alle monsterovergangene er oppstarten av Brian Nygaard og Kim Andersens nye storsatsing i Luxemborg. procycling.no har diskutert overganger og det nye, internasjonale sykkelkartet med Mads Kaggestad og Ole Kristian Stoltenberg. Slik forklarer de hvorfor det skjer så mange store overganger denne sensommeren:

OKS: - Jeg har vel bitt meg merke i at omtrent en tredel av rytterne kan bytte lag på sensommeren og utover høsten, men det er spesielt at så mange storkanoner er på flyttefot akkurat nå. Det har sammenheng med at brødrene Schleck er nødt til å være med på en storsatsing i hjemlandet, og at Alberto Contador ikke trivdes så godt i Astana som han ga uttrykk for. Jeg er ikke spesielt overrasket over at Denis Mensjov vurderer en overgang til hjemlandet. Det har nok noe å gjøre med at Rabobank kan tenke seg å satse på Robert Gesink utover.

MK: - Jeg synes bare det er gøy at Schleck-guttene får sjansen i et eget lag. At de tar med såpass mange Saxo Bank-ryttere, viser at båndene mellom rytterne er like viktige som lagene man kjører på. Det har helt klart vært et flott miljø i Saxo Bank, og de som hører hjemme der vil slite med å kjøre for Contador og hans spanske støttespillere. For rytterne er det viktig å være i et lag de trives i. Det har gjort at flere har valgt å flytte på seg foran neste sesong.

- Hvem har gjort den beste overgangen?

OKS: - Jeg synes det er Saxo Bank. I Contador får man den beste treukersrytteren inn på laget. Det er mannen jeg ville hatt i mitt lag. Selv om jeg liker Andy Schleck som type, så er han per dags dato nummer to.

MK: - Den prisen må nesten deles mellom Luxembourg-laget og Bjarne Riis. Saxo Bank blir et helt annet lag etter det. Det virker som om Kim Andersen er den som har hatt mest kontakt med rytterne i løpet av de siste årene. Derfor lykkes han nå med å få med såpass mange til sitt nye prosjekt.

- Hvilken overgang får vi aldri se?

OKS: - Thomas Voeckler til Euskaltel. Jeg har vondt for å se for meg en slik erkefransk type i et baskisk lag.

MK: - Thor Hushovd kommer aldri til å signere for Astana. Jeg tror ikke han er helt på «g» med Alexandre Vinokourov og systemet hans.

- Hvilken overgang har overrasket deg mest?

OKS: - Kreuziger til Astana? Ja, og så var det overraskende at Sastre forlot Cervélo. Jeg tar det som et tegn på at todelingen mellom sprint og sammenlagt ikke bare var slitsomt for Thor Hushovd, men også for spanjolen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

MK: - Carlos Sastre er den mest overraskende overgangen. Det kom som et sjokk på alle – inkludert Cervélo selv.

- Hvilken retning bør Cervélo velge etter å ha mistet Sastre?

OKS: - Jeg mener de bør fortsette å satse på Thor og klassikerlaget. De skulle gjerne ha fått inn et ungt talent som kunne ha angrepet topp 10 i treukersrittene om to-tre år, men slike ryttere er sjelden ledig på markedet. I min drømmeverden hadde Romain Sicard vært et spennende navn.

MK: - De har en åpning for å spesialisere laget sitt mot sprint og klassikerne. Spesielt klassikerne er de gode på fra før av. Jeg tror det blir vanskelig å finne noen ny klatrekandidat. Etter at Kreuziger forsvant til Astana, ser det vanskelig ut.

- Hvilken overgang ville du helst vært foruten?

MK: - Selv om Riccardo Riccò kanskjer fortjener en ny sjanse, er han fortsatt omstridt. Ikke har han vist noe særlig anger, heller. Snarere tvert imot. Men jeg tror jeg velger meg Lampre. De har tidligere åpnet døra for Danilo Hondo og for så vidt Alessandro Petacchi. Nå har de klart å signere Andrej Kasjetsjkin. De signerer stadig de slemme guttene. Egentlig er det overraskende at ikke Riccò også endte opp der.

Feltet.dk har laget en egen oversikt over bekreftede overganger. Du finner lista her!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.