RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Hushovd har hatt det tøft

Sist oppdatert:
Philippe Gilbert har sett hvordan kompisen har slitt denne sesongen.

GRIMSTAD/OSLO (procycling.no): Det skulle bli Thor Hushovds store år.

Det som på papiret var verdens beste brosteinslag skulle sørge for suksess i Paris-Roubaix, Hushovd skulle være en nøkkelrytter når Cadel Evans skulle forsvare tour-triumfen og både OL og VM-løypa så fin ut for BMC-rytteren.

Men et virus legene aldri helt har funnet ut av har satt den norske stjernesyklisten helt ut. Det hele har utviklet seg til et år nordmannen bare ønsker å sette en strek over.

- Det har vært vanskelig for ham. Hvis du for eksempel har brukket en arm kan alle se hva som feiler deg. Når du ser frisk og normal ut, og feilen er inni deg, er det ekstra vanskelig, forteller Philippe Gilbert til procycling.no.

Les også:Hushovd fortsatt i villrede

- Det tærer på selvtilliten
Den belgiske stjernen er en av Hushovds aller beste venner i sykkelfeltet og tok derfor turen til Grimstad Sykkelfestival da Hushovd spurte.

Etter å ha svart på spørsmål om egen sesong under pressetreffet tar han seg tid til å snakke om sin gode venn med procycling.no, før han går ut i solskinnet i byen han mener minner litt om hjemstedet Monaco.

- I dagliglivet har han fungert bra, men slik kroppen hans har vært i år holder det ikke på toppnivået. Det er tøft mentalt, man mister selvtillit og mange tanker begynner å kverne inne i hodet, mener Gilbert.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gilbert på vei tilbake
Han har selv hatt en tøff første halvdel av sesongen, etter å ha vært proffsirkusets ledende stjerne i fjor. Under Tour de France og OL beviste han at formen er på vei tilbake. Et VM bare 60 kilometer fra hans hjemsted er det store målet i høst.

Det meste tyder på at Gilbert rekker å komme tilbake i verdenstoppen denne sesongen. Det samme kan knapt sies om Hushovd, som nå skal dra til USA for å ta flere prøver, og forhåpentligvis få et klart svar på hva som feiler ham.

Les også:Hushovd depper etter Qatars «VM-kupp»

Men selv om kalenderen trolig må snus til 2013 før Hushovd kjemper om store sykkeltriumfer igjen, er Gilbert sikker på at treningskompisen kommer tilbake der han hører hjemme.

- Alt som skjer i livet gjør deg sterkere. Det er nok ikke mulig å komme tilbake sterkere enn han var, for han var allerede en av de sterkeste, men om han kommer tilbake til gammelt nivå er det nok.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Avgjørende rutine
Mannen som stakk av med Ardenner-trippelen i fjor sier at Hushovd har utnyttet rutinen han har opparbeidet seg for å komme best mulig gjennom den vanskelige situasjonen han har vært i.

- Han har konkurrert i 20 år og kjenner kroppen sin mye bedre enn noen andre. Han har vært flink til å lytte til kroppen og tatt det med ro når han har vært nødt til det.

Så spørs det om ikke en del syklister er småbekymret for hva de to vennene legger ned av trening i Monaco til vinteren. To verdensstjerner med revansje i blikket kan skremme selv de beste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere