RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hushovd har virkelig æret trøya

Foto: Tim De Waele
Sist oppdatert:
Mark Cavendish sikter seg inn mot å bære den «halvparten så godt».

KØBENHAVN (procycling.no): Det føltes som om Bradley Wiggins siste føring i front av feltet varte gjennom nesten hele sisterunden.

Deretter var det Sky-kompisene Ian Stannard og Geraint Thomas som ledet Mark Cavendish rundt den siste svingen.

Deretter var det opp til prosjektilet fra Isle of Man selv. Og selvsagt leverte 26-åringen.

Vant gull - snakket om Hushovd
Cavendish ble den første britiske mesteren siden Tom Simpson vant det forrige britiske VM-gullet i 1965.

Nå skal den britiske lagmaskinen perfeksjoneres fram mot OL på hjemmebane i 2012. Det er en av mange gode grunner til at verdens raskeste sprinter vender hjem foran neste sesong.

Du kan tenke deg: Verdensmestertrøya, OL-gull, hjemmebane, Team Sky, British Cycling, Dave Brailsford, Rod Ellingworth, hjemmeseier.

Den nye verdensmesteren kostet på seg noen ord om den gamle under søndagens pressekonferanse. Det var til og med av det positive slaget:

- Dersom jeg kan yte trøya halvparten av rettferdigheten Thor Hushovd har gitt den i året som har gått, skal jeg være fornøyd. Han har virkelig æret den. Det handler om panaché (selvsikker stil og mot) og å vise at å vinne trøya ikke handlet om tilfeldigheter, men noe man har jobbet hardt for, fortalte Cavendish under søndagens pressekonferanse.

Briten gjorde det også klart at København skulle få kjenne hans nærvær utover kvelden.

- Jeg elsker København. Det er, etter min mening, verdens beste by. Jeg skal ut feire med guttene i kveld, lovte han.

- Britsk rytter på et britisk lag
Det mange andre snakket om var at det britiske laget kjørte rundt i lagbussen til Team Sky. Tilfeldigvis den samme som han kommer til å kjøre rundt med de neste sesongene.

Fremdeles legges det ørsmå forbehold inn i sitatene som folk nærmest Cavendish lirer av seg i pressen. Sist ut i rekken er Max Sciandri, tidligere talentutvikler i det britiske sykkelimperiet, og en årelang støttespiller og venn av rytteren.

- Det blir godt å se en britisk rytter på et britisk lag – dersom de offentliggjør det – med regnbuetrøya på, uttalte Sciandri til cyclingnews.com etter løpet og sa vel egentlig mer enn han trengte med det.

Forsøkte å få ham til BMC
Sciandri er i dag sportsdirektør i BMC Racing. Og han innrømmer at det styrtrike amerikanske laget med base i Sveits, også var med i kampen om rytterens underskrift.

- Jeg er glad på hans vegne. Jeg hadde elsket om han hadde signert med oss i BMC, men det var bare en mulighet vi måtte undersøke. Jeg ønsker ham alt godt, sier Sciandri.

Dermed har ikke verdensmesteren andre spesielt gode alternativer å gå til en Sky, og selvfølgelig blir det neste stopp for den nåværende HTC-Highroad-rytteren.

Og finnes det egentlig noen bedre måte å ære regnbuetrøya enn å bli olympisk mester i den? Neppe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere