RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hushovd og Gilbert ofrer seg for meg

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Cadel Evans får all makt i BMC Racing under Tour de France-forsvaret. Se bilder!

BMC Racing Team hadde to dager igjen av sin andre treningssamling, da de innkalte til pressedag i utkanten av Alicante.

Der tuslet det stjerner rundt i hver eneste krok av lokalet. Den regjerende Tour de France-mesteren, Cadel Evans, var naturlig nok showets store stjerne.

Nysigneringene Thor Hushovd og Philippe Gilbert ble selvsagt også viet mye oppmerksomhet.

Bildesak: Her ser du de store bildene av BMC Racing 2012!

Den internasjonale pressen ville vite hvordan BMC-kabalen ser ut i forhold til å forsvare tronen i verdens mest prestisjetunge sykkelritt.

- Det er innlysende hva målet vårt er under sommernes Tour de France. Vi legger alle eggene i samme kurv. De to (Hushovd og Gilbert) vil ofre seg for meg, fortalte Evans til blant andre velonews.com.

Evans: - Ferdig med sprintere
Et utspill i australsk media under fjorårssesongen, kunne kanskje forlede mange til å tro at Evans og Hushovd var på kollisjonskurs.

Australieren klargjorde at han var ferdig med «å dele på oppmerksomheten» med en sprinter i store etapperitt. Det han først og fremst tenkte på var dagene med Robbie McEwen i Lotto-laget for noen år tilbake.

Les også: Evans ønsker ikke Hushovd i touren

- Hvis jeg skal kjøre touren, gjør jeg det for å vinne, lød den klare meldingen.

I ettertid har Evans ved flere anledninger klargjort at han ikke ser på nordmannen som den type rytter. En rytter som trenger et tog med opptrekkere for å lykkes i de store massespurtene.

Fikk beskjed før avtalen var signert
Hushovd har også signalisert at han er beredt til å ofre seg for lagkapteinen i sitt nye lag.

Hva med Thor Hushovds planer? Les mer her!

Det skulle da også bare mangle som medlem av et av sykkelsportens aller største stjernegallerier foran 2012-sesongen.

- Det er enkelt når det kommer til Tour de France. Cadel er den regjerende mesteren og vårt hovedmål er å vinne touren. Vi – Philippe og meg – er nødt til å ofre noe, og det var vi klar over da vi signerte for BMC, klargjør han.

På nyåret har det naturlig nok også blitt holdt strategimøter mellom rytterne der rytternes forskjellig målsettinger og klargjøring av roller i forskjellige deler av sesongen, har blitt diskutert.

Gilbert i gult?
Under fjorårets Tour de France kunne Hushovd og Gilbert fort kjempet side om side for den grønne poengtrøyen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

2011-versjonen av rittet favoriserte klassikerrytterne og andre eksplosive avsluttere godt, men nordmannen fikk ikke lov til å gå for trøyen av lagledelsen i Garmin-Cervélo.

Til sommeren er det uansett den gule – og ikke den grønne – trøyen som står i hodet på BMCs stjernetroika.

- Jeg har aldri vært på laget som bærer den gule trøyen på Champs-Élysées. Jeg ønsker å oppleve det. Vi ønsker å hjelpe Cadel alle sammen, klargjorde Hushovd.

- Vi har allerede snakket om dette. Vi har ingen interesse for den grønne trøyen. Man er nødt til å kjempe for den hver eneste dag. I stedet skal Thor og jeg gjøre alt vi kan for å hjelpe og støtte Cadel, fortalte Gilbert ifølge det amerikanske nettstedet.

Det kan likevel hende at vi får se Gilbert i den gule trøyen etter rittets første dag. Etappen starter i Liège og vil sannsynligvis være skreddersydd for fjorårets konge av Ardennerklassikerne.

- Uproblematisk, melder Evans.

- Så lenge det ikke ødelegger mine planer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere