*Nettavisen* Sport.

- Husker ikke scoringen

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Lillestrøm-helt Pål Steffen Andresen var helt borte etter å ha ført moderklubben til den første cupfinalen på 13 år.

22.09.05 09:34

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): 23 år gamle Pål Steffen Andresen har vært i Lillestrøm hele karrieren. Onsdag kveld fikk han æren av å sende klubben i sitt hjerte til Ullevaal for første gang siden 1992.

Den gangen var han ti år, og kampen husker han ingen ting av. Nesten like lite som han husker av gårsdagens første mål.

- Jeg vet ikke helt hvordan jeg scoret det, innrømmer Lillestrøms solide midtstopper.

- Største jeg har opplevd
Med litt hjelp fra TV 2 Nettavisen erindrer han Pål Strands corner, og at han steg opp inne i VIFs straffefelt nærmest som en fugl Fønix.

- Jeg får vel en bra treff fra syv-åtte meter, ballen går via André Muri, og så i mål. En utrolig følelse, innrømmer unggutten.

Hyllesten og jubelen foran et tettpakket Kanarifelt på Åråsen var heller ikke så altfor galt.

- Dette er uten sammenligning det største jeg har opplevd som Lillestrøm-spiller, sier Andresen, og takker fansen for en særdeles flott opplevelse.

Stor kamp - enorm stemning
12.156 personer var innenfor Åråsens gjerder, og legg gjerne til noen for de som har sikret seg panoramautsikt fra balkongene bak bortesvingen - ny tilskuerrekord for hjemmelaget. Når du da samler dem sammen i semifinalen mot hatobjekt nummer én, og begge lags supportere er i sitt ess, så får du en opplevelse du sent vil glemme:

Gunnar Halle var med på «seriefinalen» mot Rosenborg med rundt 30.000 tilskuere, men innrømmer at det trykket han opplevde på Åråsen onsdag ikke står noe tilbake for det han opplevde på Lerkendal i 1985.

- Utrolig, all honnør til Kanari-fansen, men også til Klanen som gjør dette til en så sterk opplevelse, sier Lillestrøms nestkommanderende.

Og mens Klanen sang at «Vi er Engas 12. mann» og kom sterkt tilbake etter å ha fått kjørt seg i tribunekrigen mot Lillestrøm forrige søndag, så var Lillestrøm-spillerne meget rause i sin beskrivelse av egne fans og stemningen generelt.

- Største man kan oppleve
Espen Søgård oppsummerte det hele ganske så treffende:

- Vålerenga i semifinalen? Det er jo det største som kan skje! For en stemning!

Ettersom Lillestrøm er garantert flest billetter i finalen, er det ingen grunn til å tro at Ullevaal vil minne om et nonnekloster rett etter leggetid når finalen spilles den 6. november.

- Det har alltid sett så morsomt ut når jeg har sett det på TV. Nå skal jeg endelig spille der, smiler Lillestrøms evighetsmaskin Espen Søgård fra øre til øre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag