*Nettavisen* Sport.

- Husker ikke sist jeg hadde ferie

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Han mottar 100-150 telefonsamtaler hver dag, og husker ikke sist han hadde ordentlig ferie. Likevel fortsetter Jan Erik Aalbu som norsk hoppsjef.

Mika Kojonkoski har fått mye av æren. Og skal ha det. Men den norske hoppsuksessen hadde ikke blitt til virkelighet hvis det ikke var for sportssjef Jan Erik Aalbu. Derfor slo det ned som en liten bombe da Aalbu fortalte at han vurderte å gi seg forrige uke. En drøy uke etter hadde han bestemt seg. For å bli.

Støtten fra familien, hopperne og skiforbundet ble avgjørende.

- Hvor nær var du å møte veggen?

- Hvor sliten jeg var, det vet jeg ikke. Men jeg merket det på kroppen. Både fysisk og psykisk. Jeg tenkte også mye den perioden. Blant annet på de andre jobbtilbudene jeg hadde. Jeg var på en måte litt innstilt på å slutte. Alle tankene, kombinert med selve jobben, var nok grunnen til at det ble som det ble, sier han til TV 2 Nettavisen.

Hektisk hverdag
Hadde han måttet gitt et endelig svar forrige mandag, hadde det blitt nei til å fortsette. Det hadde på mange måter vært forståelig. Aalbu jobber døgnet rundt. Han brenner for jobben sin, svarer alltid på henvendelser, og gir alltid hundre prosent. Men mens noen trives på sofaen, trives Aalbu på jobben.

- Hvor mange mobiltelefonsamtaler blir det i løpet av en dag?

- 100-150 tenker jeg. Det har blitt så mange at jeg ikke rekker å svare alle lenger. Selv om det alltid har vært målet mitt. Jeg var i et møte i sted. Da det var over var det 27 tapte anrop etterpå, sier han.

- Husker du når du sist var på ordentlig ferie i en hel uke?

- ...nei, faktisk ikke. Jeg var et par dager i Portugal forrige uke. Og jeg var på Dana Cup, men ikke uten å sjekke telefonen og følge med. Ordentlig ferie på en hel uke, hvor jeg har slått av telefonen og ikke jobbet? Nei, det kan jeg ikke huske, sier han.

- Det er mange år siden... altfor mange kanskje, sier han.

For at belastningen skal bli mindre neste sesong, skal han sette seg ned med skiforbundet for å finne måter han kan få avlastningen på. Hjemmefra har han uansett full støtte til videre jobbing med hopperne.

- Kona ville at jeg skulle fortsette. Hun støtter meg hundre prosent. Hun ser at jeg trives i jobben, og da fungerer jeg også bedre utenom jobben, sier han.

- Kan ikke tenke på seirer
Det store spørsmålet nå er: Hvordan få hopperne til å bli bedre. Svaret er ikke opplagt etter en sesong hvor de norske hopperne vant det aller meste.

- Vi har tapt hvis fokus blir på resultater. Vi bommer totalt hvis vi fokuserer på seirer. Men alle kan fortsatt bli bedre skihoppere. Bedre på spenst. Bedre på teknikk. Alle kan bli bedre, sier han.

Og med suksessduoen Kojonkoski/Aalbu med på laget videre, er det umulig å ikke tro at de vil lykkes med akkurat det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.