RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hva gjør du nå, Rolf Falk-Larssen?

Sist oppdatert:
Han ble verdensmester i skøyter på Bislett i 1983, men ble likevel buet ut av sinte nordmenn. TV 2 Nettavisen har snakket med den tidligere skøytestjernen Rolf Falk-Larssen (45).

TV 2 Nettavisen tar en prat med gamle norske idrettsstjerner i 2005. I dag: Rolf Falk-Larssen. Se nederst for listen over andre helter vi har pratet med.

Falk-Larssen er mest kjent for VM i 1983 på Bislett. Han vant 500, 5.000 og 1.500 meter, og var dermed klar som verdensmester før den avsluttende 10.000-meteren. Derfor tok han seg heller ikke ut på den avsluttende distansen.

Det fikk Bislett-publikumet til å reagere.

Falk-Larssen gikk i mål drøye 36 sekunder etter svenske Thomas Gustafson, fikk dårligere poengsum enn svensken, men vant VM-gullet fordi han tok tre distanseseirer.

For Bislett-publikumet var ikke det godt nok. De buet ham ut på den siste distansen.

- Har man ikke grunn til det, så springer man ikke i veggen, sier Falk-Larssen til TV 2 Nettavisen.

Han har blitt minnet på 10.000-meteren en del ganger opp gjennom årene, men selv om det hele kan skape engasjement – så har han ikke fått noen uvenner på grunn av det.

Pensjonsrådgiver
- Hva gjør du nå?

- Jeg har egen virksomhet. Jeg er pensjonsrådgiver i Libere Kapitalforum AS, sier 45-åringen.

Men han er fortsatt involvert i skøyter. Skøyteforbundet har delt opp landet i fem regionslag, og Falk-Larssen bidrar på regionslaget i midt-Norge. Han har også barn som er aktiv innenfor idrett. En 14-åring som driver med kunstløp, og en 8-åring som er aktiv innenfor ishockey.

Selv la han først opp i 1988 for så å gjøre comeback i 1992. Da med ett mål - OL på Lillehammer i 1994. Han fant tilbake til formen, og var nær ved å bli tatt ut til OL. Til slutt ble imidlertid Kjell Storelid foretrukket.

- Under det siste uttaket på 1.500 meter under NM, var han én meter bak meg. Da ble det fokus på at jeg ikke slo ham nok. Men jeg er fornøyd med den innsatsen jeg gjorde i comebacket, og det hele ble en fin slutt på karrieren, sier han.

Uten bart
Han blir fortsatt gjenkjent på gata. Selv uten barten.

- Den skulle bort. Det var helt naturlig at det skjedde. Men de som fulgte med meg den tiden jeg var aktiv, de husker ansiktet. Det er bare positivt.

Tidligere saker i serien:
Per Bergerud
Ove og Berit Aunli
Eirik Kvalfoss
Pål Lydersen
Erik Håker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere