RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: Marit Hommedal/Scanpix)

- Hva hadde Brann vært uten Helstad?

Sist oppdatert:
Mattias Andersson er like viktig for Strømsgodset som Thorstein Helstad er for Brann, mener Dag-Eilev Fagermo.

En kikk på høsttabellen viser at Strømsgodset har vært et av Tippeligaens svakeste lag de siste seks serierundene. Fire fattige poeng er uttellingen – og avstanden ned til Adeccoligaen er i skrivende stund bare seks poeng.

- Skal overleve utenMathias
Savnet av fjorårets toppscorer Mattias Andersson er åpenbart. Svensken var Godsets og Adeccoligaens toppscorer med 19 mål i fjor, og bidro med mål og målgivende i 2-1-seieren i årets første seriekamp. I sesongens sjette seriekamp pådro han seg en alvorlig kneskade.

- Det er bare å se på de lagene som ligger øverst. De har alle en spiss som scorer 10-15 mål. Mattias var strålende for oss og scoret over 20 mål i fjor. Hva hadde Brann vært uten Thorstein Helstad eller Stabæk uten Daniel Nannskog? spør Dag-Eilev Fagermo.

- Mattias er et tap, det er vi klar over. Men samtidig skal vi som lag være gode nok til å overleve likevel, poengterer Strømsgodsets trener.

Dårlig uttelling
Ser man på resultatene i stedet for tabellen, ser man at Godset har møtt lag som Brann, Lillestrøm, Vålerenga og Rosenborg etter sommerferien. Det er i seg selv en brukbar forklaring på den magre poenghøsten.

- Jeg tenker ikke noe på det. Men jeg er fullstendig klar over at vi trenger poeng, sier Fagermo.

- Vi har egentlig vært gode etter ferien, men vi har likevel tapt. Vi var gode mot Vålerenga, og vi var gode mot Stabæk, selv om det ble tap. Så greide vi å snu det mot Rosenborg. Det er potensial i laget til at vi skal greie oss i Tippeligaen, legger han til.

I neste serierunde reiser drammenslaget til Sunnmøre for å bryne seg på formsterke Aalesund.

- Hva har dere brukt landslagsoppholdet til?

- Halvparten er på psykiatrisk og halvparten på Aker Brygge og drikker øl. Det er viktig å gjøre noe annet enn fotball, sier Fagermo med et smil.

For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at man ikke bestandig bør tolke Fagermo bokstavelig.

Flere lag sliter
Halve høstsesongen er spilt, og det er ikke bare Strømsgodset som har slitt i denne fasen. Start har bare tatt tre poeng, mens sommerferiens serieleder Stabæk har spilt seg ut av gullkampen. Bærumslaget har faktisk bare vunnet én kamp siden 3-2-seieren over Strømsgodset 1. juli.

Start er det desiderte bunnlaget i høst, og står fremdeles med bare tre seirer denne sesongen, som nå er 19 kamper gammel. Likevel ligger Sandefjord på sisteplass på den tabellen som teller.

I den andre enden av høstskalaen finner man Brann, som har tatt 13 poeng på sine seks siste kamper. Lillestrøm, Fredrikstad og Aalesund følger hakk i hæl med 12 høstpoeng.

Hvilke lag rykker ned? Ta debatten her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere