*Nettavisen* Sport.

- Hva har Andy Schleck vunnet?

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Tidligere Contador-sjef har kun én tour-favoritt, og hyller Eufemiano Fuentes i det samme radiointervjuet.

12.03.11 09:26

For tidligere ONCE og Liberty Seguros-sjef Manolo Saiz er det ingen tvil.

Hans gamle elev, Alberto Contador, er verdens beste syklist.

Og den tittelen vil ingen ta fra ham i løpet av denne sesongen hvis vi skal tro 51-åringen.

- Det er ingen andre favoritter. Folk sier til meg: «I år kommer til å bli en duell mellom Andy Schleck og Alberto Contador». Hvilken duell? Én av dem har en ekstraordinær merittliste, og den andre har knapt begynt, sier Saiz til den spanske radiokanalen RNE ifølge cyclingnews.com og fortsetter:

- Fortell meg hva han har vunnet. Andreplass i touren - OK. Vinner av Tour of Luxembourg - OK (Andy Schleck har bare etappeseier fra det rittet red.anm.). Men hvor mange syvdagersritt har han vunnet? Hvor mange toukersritt? Eller hvor mange treukersritt?

Likte ikke Contador-kommentar
Da ser naturlig nok spanjolen bort ifra Schlecks seier monumentet og endagsklassikeren Liège–Bastogne–Liège fra 2009.

Men før det blir en duell mellom Grand Tour-spesialistene må Contador få startsignal fra ASO. Det tror ikke Saiz blir noe problem.

- Jeg tror han sykler touren (i 2011). Det vil ikke være rettferdig hvis han ikke får starte Tour de France i år, mener Saiz.

Men der stopper også Contador-støtten. Manolo Saiz mener at Contador burde behandlet og omtalt sine venner fra tiden i ONCE og Liberty Seguros bedre. 28-åringen har tidligere uttalt at det er «mange ting» han ikke deler med sine gamle kjente.

- Det er synd at han i senere tid har fått de individuelle holdningene og aspektene, kritiserer Saiz og finner seg ikke igjen i den tankegangen sammenlignet med tiden i ONCE og Liberty Seguros.

- Uflaks
Saiz har holdt en lav profil siden Operación Puerto-skandalen i 2006. Hans selskap Active Bay mistet lisensen i kjølvannet av dopingskandalen. Den ble senere overtatt av Astana, og de fleste rytterne fulgte med videre ditt.

Da Guardia Civil arresterte Eufemiano Fuentes 23 mai 2006 var Saiz til stede. Han hevder at han var på den samme hotellkafeteriaen for å snakke med legene Eufemiano Fuentes og José Luis Merino Batres om helsen og fremtiden til en blind jente.

- Da jeg kom ditt la jeg merke til noe uvanlig, og gikk tilbake mot bilen. Men jeg ombestemte meg og gikk tilbake til hotellet. Hvis jeg hadde fulgt mine instinkter, og ikke gått tilbake ditt ville det ikke blitt noen samtaleopptak og Manolo Saiz ville kommet seg ut av Operación Puerto. Jeg rotet meg selv inn det hele, forklarer Saiz.

- Fantastisk psykolog
Spanjolen mener også at Operación Puerto-etterforskningen kom enkelte til gode.

- Det var bra for enkelte at vi (laget Liberty Seguros) forsvant. Hvorfor? Fordi blant annet Contador, Luis Leon (Sanchez), (Josè Joaquin) Rojas, (Carlos) Barredo, Allan Davis gikk fri. De preger dagens sykkelsport, mener dere tidligere manager og sportsdirektør Manolo Saiz.

51-åringen benyttet også muligheten til å forsvare tidligere ONCE-lege Eufemiano Fuentes, som senere ble involvert i dopingetterforskningene Operación Puerto og Operación Galgo.

- Jeg har alltid sagt det og jeg kan godt si det igjen: Han var en utrolig motivator, sier han og legger til;

Fuentes er fysisk trener (igjen)
- Jeg kan garantere deg at siden begynnelsen av 2005 har jeg kun snakket med ham fire ganger. Er han en dopingguru? Tidspunktet for å snakke om det er ikke riktig. Det er bare Eufemiano Fuentes som kan uttale seg om det, avslutter Saiz.

Ja, du lurer sikkert! 55 år gamle Eufemiano Fuentes jobber nå som fysisk trener i fotballklubben Las Palmas. De befinner seg på tredje nivå i Spania.

Mellom alle arrestasjonene jobber han også som gynekolog på Gran Canaria. Og det trenger ham, for ifølge fotballklubbens president Carlos López arbeider han gratis for fotballklubben, eller som det så fint heter: Han tar rollen som en altruistisk handling (Wikipedia).

Det er ikke bare sykkel Fuentes kan mye om det. Ifølge en innsatt sa han følgende da han ble arrestert i forbindelse med Operación Galgo desember 2010:

Contador vuderer rettssak
- Dersom jeg snakker, kan vi vinke farvel til både fotball-VM og EM, ble Fuentes sitert på i spanske medier.

Les også: Barça-stjerne slår tilbake mot doplege

Manolo Saiz har tidligere meldt at han jobber mot et comeback i sykkelsporten. Les mer om det her!

PS! Alberto Contador er frikjent av det spanske sykkelforbundet i clenbuterolsaken, men UCI har frist til og med 24 mars hvis de vil anke avgjørelsen. WADA har også en mulig til å anke, med tre uker lenger frist enn UCI.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Am

I tillegg til dette har også Contador andre ting å tenke. Nå vurderer Contador-leiren søksmål mot det belgiske magasinet HUMO som trykket en historie om at Contador var bloddopet under årets Tour de France.

- Vi vurderer søksmål mot magasinet. Argumentene holder ikke vann. Hvis jeg hadde tatt clenbuterol ville det slått ut på de testdatoene de nevner i bladet, forklarer Contador til AS ifølge feltet.dk.

Det ble også spekulert i plastrester som angivelig ble funnet i Contadors tester. Testen er faktisk ikke godkjent av WADA enda.

- Det står ingenting i UCIs papirer om det. Det er en metode som ennå ikke er bekreftet. Men jeg kan si det slik: La de få fryse ned mitt blod og urin, og analysere det om noen år når testmetodene er bekreftet. Det er ingen uregelmessigheter på mitt biologiske pass, det innrømmer også UCI. En blodoverføring hadde endret den saken, avslutter spanjolen.

Hva mener du? Diskuter Alberto Contador, Andy Schleck med mer i vårt diskusjonsforum. Det finner du her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.