RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge/Scanpix

- Hva skal vi med jury, egentlig?

Sist oppdatert:
Ikke les denne om du er allergisk mot vær og vind.

WHISTLER (Nettavisen): Bakvind.

Jo da, det var det store moteordet etter nok en norsk skuffelse i hoppbakken. Og la det være sagt med en gang: Forholdene over kulen var skiftende.

Det er heller ingen tvil om at Simon Ammann er verdens beste skihopper, akkurat nå.

Med suveren seier i både liten og stor bakke, tok sveitseren sitt fjerde individuelle OL-gull. Slå den!

- Vi skal ikke ta fra Ammann noe som helst. Han er en fantastisk skihopper. Ja, nå er han større enn Matti Nykänen også. Det sier det aller meste. Han har gjort alt riktig og er historisk med sine fire individuelle OL-gull, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

57,2 poeng bak
Tilbake til nordmennene. For vi hadde en egen mann som skulle være med å kjempe om medaljer i storbakken.

Anders Jacobsen heter han, en mann blant få menn som har vært i nærheten av å tukte Ammann på trening denne uka.

Et relativt godt førstehopp på 128 meter og et sistehopp på 122,5, sendte Jacobsen ned på 12.-plass i konkurransen. 57,2 poeng bak vinneren og plassen bak dagens beste nordmann: Tom Hilde.

En samlet norsk hoppkvartett ga hovedskylda på vindforholdene.

- De bruker for kort tid til å avholde et olympisk mesterskap. De slipper folk ut i til alle mulige slags tider, sier Tom Hilde til Nettavisen.

- Det er vanskelig å forandre på værgudene. Fire er fire stykker som hopper veldig bra på ski. Da er det kjedelig at ingen får nok hjelp til å nå de rette lengdene, sier Johan Remen Evensen.

Skiftende forhold
Janne Ahonen (125 meter) og Jacobsen (128) var blant dem som måtte vente på toppen, og i stedet ble satt utfor med bakvind over kulen. Adam Malysz fikk grønt, og strakk seg ned til 137 meter.

- Det er skuffende. Det er ikke det jeg så for meg, innleder Jacobsen.

- Jeg er vel den eneste med minusforhold (bakvind, vår anm.) under hele 1. omgangen. Det har noe å si når forholdene er så forskjellige. Jeg gjør et godt konkurransehopp. Det er gleden jeg tar med meg etter denne konkurransen, sier han til Nettavisen.

- Er hoppet like godt som det du gjorde i prøveomgangen (139,5 meter)?

- Ja, det er like bra. Det sier litt om hvor bingo det er. Jeg vet ikke hva vi har jury for, akkurat nå, sa en skuffet Jacobsen og forlot det norske pressekorpset.

- Se på tyskerne
Sportssjef Bråthen følte med den norske utfordreren i dag.

- Jeg synes vi har gjort ting på trening denne uka som vitner om at vi kan hamle opp med de fleste nasjonene når vi kommer til lagkonkurransen. Vi får håpe det flyter bedre for våre hoppere da.

- Mener du at det kun var de fire norske som hadde dårlige forhold i førsteomgangen?

- Nei, og det tror jeg ingen norske hoppere har påstått heller. Se på tyskerne. Michael Uhrmann (25 totalt) og Martin Schmitt (til slutt nummer 30) har vært blant de beste på trening. De var sjanseløse i dag. Robert Kranjec hoppet med omtrent like forhold som Anders i førsteomgangen og landet nesten ti meter bak ham. I finaleomgangen har han gode forhold og gjør et av omgangens aller beste svev. Da strekker han seg ned til 135,5.

- Som andre idretter kan skisporten være ubarmhjertig. Det er ikke lenge siden vi så hva et stort snøfall gjorde i en skiskytterkonkurranse, heller, minner Bråthen om.

Men at vinneren vant fortjent, var alle enige om.

Etter Ammann tok polske Adam Malysz sølvet, mens østerrikske Gregor Schlierenzauer ble bronsevinner.

Av de øvrige norske deltagerne ble Tom Hilde nummer 11, Johan Remen Evensen nummer 15 og Anders Bardal nummer 22.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere