*Nettavisen* Sport.

- Hvilken farge skulle vi valgt?

Foto: RBK.no

Adidas-sjefen forsvarer den mye omtalte Rosenborg-drakten.

25.01.12 18:31

Onsdag lanserte Rosenborg et nytt draktsett, og den var av det oppsiktsvekkende slaget.

Drakten er nemlig preget av store oransje felter, med hvite sider, og ble sporenstreks en gjenstand for debatt blant norske fotballsupportere.

- Jeg synes den er skikkelig fin, og synes egentlig at dette burde være drakten vi spilte med i alle bortekamper, sier Rade Prica til RBK.no.

Slakter drakten
Det er ikke alle enige i, for reaksjonene har nemlig ikke latt vente på seg.

- Denne drakten er jo håpløs! På 90-tallet var Rosenborgs bortedrakter røde, før man etter hvert gikk over til helsorte bortedrakter. Hvis man nå finner det nødvendig å skape en tredjedrakt, burde man sjekket klubbens historie bedre før man bestemte seg, sa Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes til VG Nett tidligere onsdag.

Et kjapt blikk i diverse kommentarfelt viser at Kjelsnes ikke er alene om å slakte de nye draktene.

- Vanskelig å gjøre alle fornøyde
Sjef for Adidas Norge, Sigurd Granmark, har fått med seg stormen mot de nye draktene når Nettavisen kontakter ham onsdag kveld.

- Den spredde seg fort! En av grunnene til at vi støtter de store klubbene, er supporterne og det engasjementet som følger med. Drakten er en del av identiteten til en klubb, og det kommer ofte reaksjoner på nye tredjedrakter. Det er vanskelig å gjøre alle fornøyde, sier han til Nettavisen.

- Synes du selv den er fin?

- Absolutt, jeg er veldig fornøyd, og synes den er kjempefin. Men vi forventet kritikk, og lærer av all kritikk. Det er mye bedre å få kritikk enn å lage en tredjedrakt alle er likegyldige til. Man ser også i de store klubbene i Europa at tredjedraktene oftere blir preget av sterke farger, påpeker han.

- Rosenborg hadde siste ord
Han understreker også at det ikke er Adidas som har trumfet gjennom årets draktfarge.

- Jeg leser at noen skriver at det er vi som bestemte fargen på drakten. Det er feil, og dette er et samarbeid. Det er Rosenborg som har siste ord, og vi tvinger ikke på dem drakter, sier Adidas-sjefen.

Deler av kritikken mot drakten gikk på at den var altfor lik Aalesunds berømte oransje drakter, men det er ikke noe man kan ta hensyn til, mener Adidas-sjefen.

- Hvilken farge skulle vi valgt? Hadde vi valgt blå, hadde det vært likt Vålerenga, rosa hadde blitt Follo, rød hadde blitt Brann, ler Granmark.

Forandrer ikke drakten
Han avviser også at de kommer til å høre på kritikken fra supporterne, og har ingen planer om å forandre den mye omtalte tredjedrakten.

- Dette er den endelige drakten. Vi følger debatten, men dette er den ferdige versjonen, avslutter Adidas-sjefen.

Drakten vil bli brukt i Copa del Sol-turneringen, samt bortekampene i Tippeligaen mot Odd Grenland og Sogndal.

Hva synes du om drakten? Diskuter under.

Se intervju med Rade Prica om drakten her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.